monitorulcj.ro Menu
Ştiri din Transilvania

Două comune din Cluj intră în scenariul GALBEN! Magazinele vor funcționa până la 21:00

În două comune din Cluj se relaxează unele restricții, ca urmare a scăderii ratei de incidență COVID-19. Oamenii vor putea circula până la ora 22:00.

Două comune din Cluj intră în scenariul GALBEN! Magazinele vor funcționa până la 21:00

 

 


 

Comunele Borșa (2.24) și Iclod (2,78) din județul Cluj intră în scenariul galben, ceea ce înseamnă că restricțiile se relaxează. Oamenii vor putea circula până la ora 22:00, iar magazinele vor rămâne deschise până la ora 21:00.


 

Noile restricții intrate în vigoare nu se aplică în cazul acestor localități având în vedere că incidența este mai mică de 4 cazuri la 1.000 de locuitori.


În localitățile unde incidența cumulată în ultimele 14 zile a depășit pragul de 1,5/1.000, dar mai puțin de 3/1.000 de locuitori se dispun următoarele măsuri:

- cinematografele, instituțiile de spectacole și/sau concerte este permisă la 30% capacitate
- organizarea și desfășurarea spectacolelor de tipul drive-in sunt interzise
restaurantele și cafenelele sunt deschise în interior la 30% capacitate
- activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă fără a depăși 30% capacitate
- prepararea, comercializarea și consumul produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice sunt permise în spațiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, cu asigurarea distanței de 2 metri între mese și participarea a 6 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite
- nu este permisă activitatea în cluburi și discoteci
- sălile de jocuri de noroc, deschise la 30% capacitate