Ştiri din Transilvania

Timișoara rămâne în carantină! Orașul e „zonă ROȘIE” de îmbolnăvire cu COVID-19

Timișoara rămâne în carantină, la fel și comunele limitrofe. Situația nu s-a îmbunătățit în cele 14 zile, când orașul a intrat pentru prima dată în carantină. Cluj-Napoca se apropie încet de situația Timișoarei.

 

 


Raed Arafat a decis ca Timișoara și comunele limitrofe să rămână în carantină.

 


Astfel, carantina va fi prelungită pentru încă 72 de ore, pentru municipiul Timişoara şi comunele Moşniţa Nouă, Ghiroda, Giroc, Dumbrăviţa, cu aplicabilitate imediată, din data de 22 martie, de la ora 00.00, anunţă Grupul de Comunicare Strategică.

„Ca urmare a situaţiei existente în perimetrul format din raza administrativ-teritorială a municipiului Timişoara şi a comunelor limitrofe, unde rata de incidenţă este ridicată, iar în baza datelor furnizate de CNCCI, gradul de ocupare a paturilor COVID ATI în judeţul Timiş a atins capacitatea maximă, în vederea limitării riscului ridicat de transmiterea SARS-CoV-2 printre comunităţile vizate, s-a stabilit prelungirea carantinei pentru încă 72 ore pentru ariile teritoriale din judeţul Timiş, respectiv municipiul Timişoara şi comunele Moşniţa Nouă, Ghiroda, Giroc, Dumbrăviţa, cu aplicabilitate imediată din data de 22 martie, ora 00,00”, informează un comunicat.


Măsura a fost luată temporar și se va aplica până la găsirea unei soluții mai bune, atât la nivel județean, cât și național.

Când Timișoara a intrat în carantină, orașul avea rata de incidență de 7,49 de cazuri de COVID-19. În prezent, Cluj-Napoca are rata de incidență de 5,11 cazuri la 1.000 de locuitori și continuă să crească.


În 2020, orașul de pe Someș, Cluj-Napoca, a scăpat „ca prin minune” de carantină, oricât de mult a crescut rata de incidență. Momentan, în Cluj-Napoca nu s-a luat în considerare măsura carantinării.

Ultimele Stiri
abonare newsletter