Ştiri din Transilvania

Postul Pașetelui 2021. Ce alimente ai voie să consumi și când este dezlegarea la pește?

Postul Paștelui 2021 este unul dintre cele mai stricte perioade, timp în care credincioșii se curăță spiritual și fizic. Vezi ce ai voie să faci, să consumi și pentru cât timp.

 

 


Postul Paștelui 2021 a început pe 15 martie pentru ortodocși. Anula cesta Paștele ortodox cade pe data de 2 mai, iar Paștele catolic pe 4 aprilie. Postul Paștelui durează 40 de zile, la care se adaugă Săptămâna Patimilor.

 


Postul Paștelui 2021- Cât ține postul?

Înainte de Paște, creștinii țin Postul Mare, perioada de 40 de zile și 40 de nopți pe care Mântuitorul Iisus Hristos l-a ținut înainte de a începe Propovăduirea Evangheliei.
Potrivit credinței populare, Postul Paștelui este împărțit în două perioade: postul Păresimilor și postul Paștelui. Anul acesta postul începe pe data de 15 martie și se termină pe 1 mai, iar pe 2 mai se sărbătorește prima zi de Paște.

Postul de 40 de zile se termină pe 23 aprile, , înainte de Sâmbăta lui Lazăr. După urmează Săptămâna Patimilor, care este încadrată într-un regim mai aspru de postire, la care se mai adaugă încă 8 zile de postit.


Postul Paștelui 2021- Ce nu ai voie să consumi?

În perioada postului creștinii ortodocși se roagă și au o atitudine spiritual foarte mare. În acest timp ei trebuie să își curețe sufletul dar și corpul, prin urmare nu au voie să consume: carne, bânză, ouă, lapte și pește.

De asemenea, în perioada postului nunțile, botezurile și alte ritualuri sunt interzise. Credincioșii nu trebuie să danseze sau să cânte în acestă perioadă, iar tot cee ace gândesc trebuie să fie foarte pur. Bârfa, înjurăturile și alte obiceiuri sunt de asemnea interzise, la fel este și cu invidia, ura și răutatea. Oamenii trebuie să fie buni unii cu ceilalți și trebuie să facă cât mai multe fapte bune și să se roage zilnic pentru mântuirea sufletului lor.


Postul Paștelui 2021- Dezlegare la Pește

În timpul postului există și dezlegări la pește, zile în care ai voie să consumi pește. Zilele când au loc dezlegări la pește sunt: În ziua de Praznicul Bunei Vestiri – pe 25 martie; De Florii – în duminica dinaintea Paștelui, pe 25 aprilie.

CITEȘTE ȘI:


Detoxifiere în Postul Paștelui: basm pentru adulți sau chiar un lucru benefic?

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter