Ştiri din Transilvania

Când trecem la ora de vară 2021? Vom dormi cu o oră mai puțin, dar soarele va străluci mai mult

Ora de vară 2021. În luna martie se schimbă ora, iar românii vor dormi mai puțin. Aceasta ar putea fi ultima dată când se schimbă ora.

 

 


Trecerea de la ora de iarnă la ora de vară în anul 2021 va avea loc la finalul lunii martie, în weekend.

 


În noaptea de 27 martie spre 28 martie 2021, va avea loc schimbarea orei. Mai exact, când se va ajunge la ora 03:00, ceasurile „vor fi date” înainte, și trecem direct la ora 04:00.

Astfel, ziua devine mai lungă, iar noaptea mai scurtă, iar ziua de 28 martie va avea doar 23 de ore. Trecerea de la ora de iarnă la ora de vară 2021 se face după o săptămână după ce are loc echinocțiul de primăvară. Acesta are loc pe data de 20 martie 2021.


Ora de vară 2021. Cu ce ajută schimbarea orei?

Ora de vară are ca scop creșterea numărului de ore în care oamenii pot beneficia de lumina soarelui. Totuși, ora standard s-ar considera ora de iarnă. Vezi aici cum ne afectează ora de vară.

În timpul orei de vară 2021, ora oficială a României va diferenția față de Timpul Universal cu 3 ore.


Comisia Europeană a propus ca schimbarea sezonieră a orei să nu mai aibă loc, dar decizia finală rămâne la latitudinea fiecărei țări. Astfel, fiecare țară va decide dacă vrea să rămână mereu la ora de vară sau la ora de iarnă. Se renunță la ora de iarnă și ora de vară în România? Răspunsul ar putea fi da: se intenționează renunțarea la ora de vară și păstrarea orei de iarnă.

Ultimele Stiri
abonare newsletter