Ştiri din Transilvania

Excursii pe timp de pandemie. Locații din preajma Clujului pentru amatorii de mici escapade

Cazări inedite și sigure pe care să le pui pe lista ta de concediu, în apropierea Clujului.

 

 


Pandemia de COVID-19 i-a nevoit pe clujeni să caute destinații de vacanță aproape de casă și sigure din punct de vedere a protecției anti-COVID. Vă prezentăm, în continuare, câteva destinații mai puțin cunoscute, dar spectaculoase, pentru o escapadă alături de persoana iubită, de prieteni sau familie.

 


Pentru familiști

Pensiunea Valea Paradisului. Situată pe Valea Someșului Rece, în Munții Apuseni, aceasta te încarcă cu energie pozitivă pentru o nouă săptămână. Facilitățile puse la dispoziție cuprind teren de tenis, baschet și volei. Pe timp de iarnă, te poți relaxa cât e ziua de lungă la saună și jacuzzi. Poți să stai în foișor și să îți savurezi un păstrăv proaspăt gătit din bazinul gazdelor.

Vila Roca. În Valea Drăganului, cu o priveliște impresionantă asupra Munților Vlădeasa, vei găsi această vilă numai bună pentru un weekend de relaxare. Piscina interioară, spa-ul și restaurantul nu lipsesc din rândul facilităților oferite în interior, dar ai posibilitatea și să pornești la pas în explorarea zonei și a obiectivelor turistice.


Eleganță și aspect vintage

Noblesse Boutique. Recomandat de Forbes, hotelul din Sibiu este descris de publicație ca fiind „fermecător”. „Hotelul Noblesse Boutique, situat pe o stradă liniștită din centrul istoric al orașului, aproape de Podul Minciunilor, este o alegere excelentă”, arată cei de la Forbes.

Zabola Estate. În satul Zăbala, la 6 kilometri de Covasna, se află Zabola Estate, poveste începută în secolul al XVI-lea, devenită acum casă de oaspeți pentru turiștii pasionați. Camerele puse la dispoziția oaspeților sunt minunate, fiecare cu spiritul, povestea și culoarea ei. Nu rata sauna amplasată în mijlocul pădurii, o plimbare prin pădure urmărind căprioare sau plimbarea cu barca pe lacul proprietății.


Modern, pentru ieșit cu grupul de prieteni

Cabana Șapte. Formată din 5 dormitoare, într-o atmosferă caldă și comfortabilă, Cabana Șapte este așezată pe marginea unui râu de munte, în pădure, în localitatea Breaza din județul Brașov. Acest loc este perfect pentru cei care iubesc munții și natura sălbatică. Cabana se închiriază integral și vine la pachet cu tot ce ai nevoie pentru o ședere de scurtă durată.

Cabana Berg. Mai aproape de Cluj, respectiv la 30 kilometri, în Someșu Rece s-a construit o cabană, considerată „raiul scandinav din vârf de munte”. Este o clădire impunătoare, formată din două corpuri din lemn, cu geamuri generoase, care te vor lasă să admiri în voie toată zona de poveste. Cabana găzduiește 10 persoane și se închiriază integral, pe minim două nopți.


Pitoresc

Raven’s Nest. Tot în Transilvania, mai exact la Sălciua de Jos, se află așa-zisul sat ascuns. Aici ai ocazia să închiriezi căsuțe care datează din secolele trecute, dar care au fost restaurate într-un mod cu totul inedit. De asemenea, îți poți delecta papilele gustative la restaurantul din cadrul complexului. Locul este o adevărată oază de relaxare, unde poți gusta din plin magia naturii.

Casa Glod. Între Alba și Hunedoara se află un alt sătuleț cu case vechi, 15 la număr, în care te poți caza. Acestea au o vechime de aproximativ 200 de ani, au fost recondiționate prin păstrarea elementelor originale și adăugarea unor elemente ce țin de confort (grupuri sanitare, utilități, etc).

Fiecare casă are propria poveste. Cea mai apreciată de turiști este „Casa Muzeu”. A primit acest nume pentru este este cea mai veche dintre casele complexului. Foarte apreciat este și ciubărul, un bazin „jacuzzi” făcut din lemn, amplasat în aer liber, din care poți admira o priveliște încântătoare.

Infinity pool încălzit

Cabana Bârlogu. La 20 de minute de Cluj, în Someșu Rece, te așteaptă o cabană în mijlocul naturii. Atracția principală este piscina-infinit exterioară, încălzită, din care te poți delecta cu priveliștea pădurii din fața cabanei.

Pensiunea Margău Apuseni. Aflată în Margău, județul Cluj, această pensiune poate găzdui 12 persoane și adult-only. Piesa de rezistență a acestei cazări constă în piscina infinit cu vedere panoramică, care e deschisă pe tot parcursul anului.

Case în copaci

Porumbacu Tree House. Revenim în Sibiu, la Porumbacu de Jos, unde ai ocazia să explorezi pentru câteva zile cum e să stai într-o casă în copac. Vei avea astfel o casă doar pentru tine și familia ta, în mijlocul naturii și departe de știrile de la televizor. De menționat este faptul că nu va mai trebui să îți bați capul cu ce mănânci dimineața, căci micul dejun îți este asigurat.

The Tree Cottage. Încheiem lista cu o altă cazare superbă. După cum spune și numele, este vorba tot despre o casă în copac, localizată într-o zonă liniștită din Bulzeștii de Sus. Dispune de toate dotările esențiale de care ai nevoie, iar priveliștea în compania căreia îți vei savura ceaiul dimineața va fi de neuitat.

Mterial realizat de Sarah GHERMAN

CITEȘTE ȘI

5 locuri inedite de vizitat, la doar o aruncătură de băț de Cluj-Napoca

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter