Ştiri din Transilvania

Producătorii Game of Thrones au venit în Transilvania! Ce caută aici?

Producătorii serialului Game of Thrones filmează în Transilvania. Sunt cazați la un conac din Deva, unde explorează zona pentru filmări.

 

 


Producătorii sezoanelor 2, 3 și 4 din serialul Game of Thrones s-au cazat la Conacul Archia din Deva. Patronul conacului, Szabo Horia, s-a fotografiat lângă producătorul Petur Sigurdsson, după sosirea acestuia în Transilvania.

 


Vedetele americane au primit cea mai frumoasă casă din conac, în care de obicei sunt cazați cei mai importanți oaspeți. Patronul conacului ne-a spus că producătorii se simt foarte bine la ei și le-a păcut mult camera primită, numită „Transilvan”, care le-a amintit de vampiri.

Camera are 60 de metri pătrați și este specială pentru patroni, fiind o încăpere dedicată unui membru al familiei:


„Camera e dedicată bunicului tatălui meu. Este cea mai mare cameră pe care o avem. Are o însemnătate foarte mare pentru noi. Este un apartament, la etajul al doilea, un pic mansardat. Pe cei mai importanți oaspeți pe care îi avem acolo îi cazăm”, a declarat Horia Szabo, patronul Conacului Archia.

Cum au ajuns producătorii Game of Thrones în Transilvania?

Producătorii Game of Thrones au venit în Transilvania pentru a explora zona pentru filmare. La conacul din Deva au ajuns prin conexiunea pe care o au cu o altă companie din România, care a filmat la Castelul Huniazilor (Corvinilor) un material Ghost Adventures, pentru National Geographic.


„Ei au un parteneriat cu o companie din România, care a mai filmat în zonă un material pentru National Georgraphic. Atunci au stat la noi protagoniștii și starurile de la Ghost Adventures, un serial difuzat în America, cu foarte mare impact. Și așa i-am cunoscut pe cei din România. Acum au venit să facă scouting pentru alte locații, pentru castelul Huniazilor și pentru Arboretumul din Simeria. Au înnoptat la noi. Așa a ajuns și producătorul de la Game of Thrones la noi”, a explicat Horia pentru monitorulcj.ro.

Charlize Theron ar putea juca în filmele realizate în Transilvania

Conacul Archia este renumit pentru cazarea vedetelor. Acolo au înnoptat și starurile filmului „CSI: Miami”, dar și actorul Idris Elba, votat cel mai sexy bărbat din lume.


Horațiu Szabo ne-a spus și că producătorii celor trei sezoane din Game of Thrones i-au mărturisit că în filmele pe care le realizează în Hunedoara ar putea juca actrița și producătoarea Charlize Theron.

Charlize Theron este una dintre cele mai bine plătite actrițe din lume. Vedeta a primit numeroase premii, precum Oscar, un Screen Actors Guild Award și un Glob de Aur. În 2016 a fost numită una dintre 100 de persoane, cele mai influente din lume.

Conacul Archia din Deva

Conacul Archia nu este o construcție veche, cu toate că așa ar părea. Clădirea a fost construită între anii 2006-2008, pe fundația unui CAP (Cooperativă Agricolă de Producție). Mobilierul pe care îl deține este unul special, fiind recondițioant, procurat din mai multe conace din Hunedoara.

„Totul este construit de noi, de familia mea, iar eu am preluat mai departe business-ul. Conacul este este construit între anii 2006-2008. A fost construit pe fundația unui fost CAP, iar mama mea este foarte pasionată de mobilier vechi. În interiorul conacului se găsește mobilier recondiționat, luat de prin foarte multe conace din județul Hunedoara, care le-au lăsat în paragină. Erau distruse, noi le-am luat la recondiționat și le-am pus în interior. Deci în mare parte, conacul are mobilier vechi în interior și dă un aer de conac, dar construcția în sine nu este o construcție veche”, a explicat producătorul pentru monitorulcj.ro.

Ultimele Stiri
abonare newsletter