Ştiri din Transilvania

Rețetă gogoși. Cum să faci cele mai bune și pufoase gogoși

Rețetă gogoși. Cum să faci gogoși ca la gogoșerie, mari și pufoase? Află cea mai bună rețetă.

 

 


Rețetă de gogoși de făcut în casă. Una dintre cele mai bune rețete pentru preparate dulci, delicioase și pufoase.

 


Află cum poți să mănânci cele mai bune gogoși. Poți să le servești simple, cu zahăr pudră sau umplute cu gem, dulceață, ciocolată.

Rețetă gogoși. Cum să faci cele mai bune și pufoase gogoși

Ingrediente:


- 450 g făină
- 200 ml lapte
- 20 g drojdie proaspată/1 pliculeț drojdie uscată
- 25 ml ulei
- 1 lingură zahăr
- 1 ou
- 1 coajă rasă a unei lămâi
- 1 coajă rasă a unei portocale
- 1 praf sare

Mod de preparare: gogoși pufoase


Acestea sunt ingredientele din rețeta de gogoși care îți va aduce niște delicatese pe masă. Acum modul de preparare: topește drojdia și zahărul în lapte cald, după care adaugă jumătate din făină, sare, ulei, ou și coaja de citrice. Compoziția trebuie să iasă uniformă, iar apoi se pune restul de făină.

Aluatul va fi lipicios. Pune-l la crescut, presărat cu făină. Acoperă-l cu un prosop și lasă-l 1-2 ore. După ce aluatul s-a dublat, pune-l pe blat, pe care trebuie să fie multă făină. Frământă aluatul cu mâinile presărate cu făină (marginile aluatului trebuie aduse către interior). Adaugă făină când ai nevoie.


După ce aluatul este bine bătut, taie-l cu o formă specială pentru gogoși, folosind un pahar cu gură largă. Pune gogoșile pe platorui cu făină și acoperă-le. Lasă-le la crescut. Resturile de aluat nu trebuie aruncate. Adună-le și frământă-le ca mai apoi să repeți procesul descris.

După aproximativ 30 de minute gogoșile au crescut. Prăjește-le la temperatură medie într-o tigaie cu ulei. Pentru a obține cele mai pufoase gogoși, acoperă tigaia cu un capac. După ce întorci gogoșile nu mai pui capacul, iar cu următoarele faci la fel. După ce ai terminat, stoarce acele gogoși pufoase de ulei. Poți să le pui într-un recipient, acoperit cu hârtie de masă. După ce s-a scurs uleiul, presară-le cu zahăr pudră (dacă preferi) și sunt gata de mâncat. Acum ai rețeta cele mai bune și pufoase gogoși, făcute chiar de tine, în casă.

Ultimele Stiri
abonare newsletter