Ştiri din Transilvania

Se relaxează restricțiile? Cherecheș: „Este prematur. Avem noua tulpină care este mai infecțioasă”

Răzvan Cherecheș, specialist în sănătate publică din Cluj, a vorbit despre relaxarea restricțiilor, lucru pe care autoritățile îl iau în calcul, și ce impact ar avea asupra evoluției pandemiei.

 

 


Expertul UBB a vorbit la emisiunea Adriana Nedelea LA FIX despre efectele pe care le-ar putea avea relaxarea restricțiilor prea devreme, lucru pe care autoritățile ar vrea să îl facă dacă ridică restricțiile, scrie libertatea.ro.

 


Cherecheș a spus că relaxarea restricțiilor ar fi o măsură luată prematur, având în vedere și noua tulpină de coronavirus: Este prematur. Avem noua tulpină care este mai infecțioasă. A avut o creștere accentuată a numărului de cazuri în ultima lună. Atunci când legislația a fost dezvoltată nu existau aceste tulpini, deci nu mai este actuală legislația în aceste condiții. Dacă tulpina se împrăștie va duce la o explozie de cazuri, care va duce la un nou lockdown, pentru că nu avem încă control asupra acestei tulpini.”

Ce se va întâmpla cu școlile?

Răzvan Cherecheș a pus în evidență și situația școlilor din România. Dacă măsurile se vor relaxa, elevii ar avea de suferit, având în vedere că creșterea numărului de cazuri după ridicarea restricțiilor ar putea duce iar la închiderea lor.


„Dacă școlile sunt prioritare, eu aș fi foarte prudent cu relaxarea măsurilor. Există șansă să se închidă atât școlile, cât și afacerile din nou în câteva săptămâni, când noua tulpină își va da drumul. Ar trebui să așteptăm două luni pentru a vedea cum evoluează situația și să creștem numărul de teste”, a afirmat expertul.

CITEȘTE ȘI:


76% dintre bolnavii de COVID19 au simptome și după 6 luni. Cherecheș: „Este mai frecvent la tineri și la formele ușoare”

 

Răzvan Cherecheș, despre campania de vaccinare: „Trebuia făcut parteneriat cu Biserica Ortodoxă și toate cultele”

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter