Ştiri din Transilvania

VIDEO. Imagini spectaculoase în Apuseni. Cerbii și ciutele se bucură de zăpadă

Camerele de supraveghere ale faunei din Munții Apuseni au surprins mai multe ciute și un cerb în timp ce se jucau în zăpadă.

 

 


Regia Națională a Pădurilor, Romsilva, a postat pe Facebook o filmare în care mai multe ciute se jucau în zăpadă, într-o pădure din Parcul Natural Apuseni. Instituția a descris întâmplarea ca o „splendoare în zăpadă”.


 

Pe lângă ciute se regăsește și un cerb care se bucură de zăpadă și liniște, împreună cu restul animalelor, „ca niște copii”.


„Senzaționalele imagini cu ciutele și cerbul jucându-se minute în șir au fost filmate de o cameră de monitorizare a faunei instalată de specialiștii Romsilva. Ciuta, femela cerbului, este un animal erbivor care are habitatul în zone montane sau deluroase cu păduri întinse, care asigură condițiile de liniște, adăpost și hrană.

 Începând cu perioada împerecherii, care debutează toamna, până când fată, ciutele trăiesc în cârduri, conduse de regulă, de ciuta cea mai bătrână. În cârdurile de ciute sunt amestecaţi, întotdeauna, viţei şi chiar cerbi din al doilea an. Pădurile Parcului Natural Apuseni asigură faunei bogate toate condițiile de liniște, hrană și adăpost, necesare unui habitat sănătos”, a mai scris Romsilva.


CITEȘTE ȘI:

O femeie a omorât un urs după ce a încercat să ajungă la păsările din curte

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter