monitorulcj.ro Menu
Ştiri din Transilvania

Cine este Daniel Pena, noul director general al Romgaz

Daniel Corneliu Pena este noul director general al societății Romgaz, după revocarea din funcție, în cursul zilei de miercuri, a lui Adrian Volintiru.

Cine este Daniel Pena, noul director general al Romgaz

 

 


Cu o biografie de scriitor american, Daniel Pena a fost, pe rând, – potrivit CV-ului oficial –, electrician, asistent analist de soft, broker operațional și trader senior. Din 1988, lucrează neîntrerupt în domeniul gazelor și petrolului, trecând pe la Petrolexportimport, Petrom, apoi OMV Petrom. CVul său înregistrează, în vara anului 2020, o scurtă trecere prin Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, unde a funcționat pe postul de consilier al ministrului, iar din luna septembrie îl găsim angajat la S.N.G.N. Romgaz SA, ca director adjunct.

Daniel Pena, noul director Romgaz

Absolvent al Academiei de Studii Economice, Pena a ajuns la Romgaz într-un moment de criză pentru companie, în care aceasta și-a redus producția, iar unele sonde au fost închise temporar. Cu toate acestea, în luna octombrie a anului trecut, producția de gaze a înregistrat o creștere semnificativă, de 7% în raport cu aceeași lună a anului 2019.


Din declarația de avere publicată pe site-ul Guvernului, Pena spune că deține patru terenuri, două în Bucureşti şi două în Snagov, în suprafață totală de 8.500 de metri pătrați, o casă şi un apartament în Bucureşti, o casă de vacanță în Snagov şi una în Victoria, Canada, dar şi conturi curente şi depozite bancare în valoare de 368.000 de lei.

De asemenea, Pena a declarat un venit anual de 182.630 de lei obținut de la OMV Petrom.