Ştiri din Transilvania

Prognoza meteo pe două săptămâni. Cum va fi vremea de Crăciun în Transilvania?

Prognoza ANM pe două săptămâni. Meteorologii au publicat, luni, prognoza pentru perioada 14 - 27 decembrie.

 

 


În următoarele două săptămâni, temperaturile vor depăşi normalul lunii decembrie, în următoarele două săptămâni şi vor oscila între 8 şi 4 grade. 

 


De Crăciun vin câteva zile friguroase. După 21 decembrie se anunţă precipitaţii şi burniţă.

Prognoza meteo pe două săptămâni. Cum va fi vremea de Crăciun?

În Transilvania, regimul termic diurn va caracteriza, în general, o vreme mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă a anului şi nu va avea variaţii semnificative pe parcursul celor două săptămâni ale intervalului de prognoză.


Astfel, media temperaturilor maxime va fi de 4...6 grade, cu o tendinţă de uşoară scădere, spre norma de aproximativ 2 grade a perioadei, în ultimele zile din cea de a doua săptămână.

Temperaturile nocturne vor fi predominant negative, situate în jurul unei valori medii regionale de -3...-2 grade, exceptând primele două nopţi, când această medie va fi uşor pozitivă, de 1...2 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicată după 21 decembrie şi, posibil, în jurul datei de 16 decembrie.


Vremea la munte. Temperaturi mai ridicate decât obișnuitul perioadei

Prima săptămână va fi caracterizată de o vreme mai caldă decât în mod obişnuit, cu o medie a temperaturilor maxime cuprinsă între 1 şi 4 grade şi cea a minimelor între -4 şi 2 grade.

Ulterior, pe parcursul celei de a doua săptămâni, va avea loc un proces de răcire treptată, astfel încât valorile diurne vor scădea spre medii de -2...0 grade, iar cele noctune spre medii de -6...-4 grade. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor, în general slabe cantitativ, va fi în creştere în intervalul 21 – 27 decembrie.


CITEȘTE ȘI

Avertizare meteo de NINSORI și VISCOL. Zonele vizate

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter