monitorulcj.ro Menu
Ştiri din Transilvania

Un medic a luat mită de zeci de mii de euro în doar 25 de zile. Procurorii DNA l-au trimis în judecată

Un medic este acuzat de luare de mită în valoare de peste 90.000 de lei și aproape 18.000 de euro. Potrivit DNA, suma a fost strânsă doar în 25 de zile.

Un medic a luat mită de zeci de mii de euro doar în 25 de zile. Procurorii DNA l-au trimis în judecată

 

 


Un medic primar din Bihor a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru luare de mită de la 491 de pacienți. În total, medicul a primit mită în valoare de 90.370 lei și 17.760 de euro, sumă strânsă în 25 de zile lucrătoare.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Oradea au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului Sălăjan Vasile medic primar - şef Serviciu expertiză medicală din cadrul Casei Judeţene de Pensii Bihor, la data faptei, în sarcina căruia s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată.

Rechizitoriul întocmit de procurorii DNA arată că în perioada 11 mai - 15 iunie 2015 (25 zile lucrătoare), Vasile Sălăjan ar fi primit, în mod direct şi prin intermediar, de la 491 de pacienţi, suma totală de 90.370 lei, 17.760 de euro şi alte foloase care nu i se cuveneau, în legătură cu îndeplinirea unor acte care intrau în atribuţiile sale de serviciu.


„Concret, aceste foloase ar fi fost primite de către medic în legătură cu: emiterea unor decizii medicale asupra capacităţii de muncă a persoanelor respective, încadrarea într-un grad de invaliditate, revizuirea medicală ori emiterea deciziei medicale asupra capacităţii de muncă", arată comunicatul transmis de DNA.

În cauză, a fost dispusă măsura asigurătorie a sechestrului asupra unor bunuri mobile şi imobile ce aparţin medicului, informează DNA.


Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bihor, cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii şi de a se dispune confiscarea extinsă cu privire la mai multe sume de bani, circa 7.000 acţiuni şi un imobil.

CITEȘTE ȘI:


Mită electorală în două localități clujene. Un partid acuză rivalii de la alegerile locale că oferă câte 50 de lei în schimbul votului