Ştiri din Transilvania

CARANTINĂ în Bistrița. A depășit rata de 9 cazuri COVID19 la mia de locuitori!

Municipiul Bistrița va intra în carantină, după ce acesta a depășit rata de 9 infectări cu coronavirus la 1.000 de locuitori, în ultimele 14 zile.

Foto: Wikipedia Foto: Wikipedia

 

 


Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud a anunțat demararea procedurilor pentru instituirea carantinei în municipiul Bistrița. Carantina ar urma să fie instituită cel târziu joi, 19 noiembrie.

 


„În cadrul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență de azi, s-a decis parcurgerea demersurilor pentru carantinarea municipiului Bistrița, unde incidența cazurilor de CoVid-19 a ajuns astăzi la un număr de 9,01/1000 locuitori fără focare, respectiv 9,83/1000 locuitori cu focare.

Direcția de Sănătate Publică a înaintat astăzi către Institutul Național de Sănătate Publică analiza ce cuprinde și datele statistice din ultimele 14 zile, documentație care stă la baza Hotărârii de carantinare. Măsurile care vin în sprijinul combaterii pandemiei cauzate de noul Coronavirus și care sunt propuse Departamentului pentru Situații de Urgență prevăd restricțiile de mai jos și urmează să fie instaurate timp de 14 zile, cu posibilitate de prelungire”, se arată într-un comunicat transmis de Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud.


Hotărârea carantinării municipiului Bistrița intră în vigoare la data publicării sale în Monitorul Oficial. VEZI LISTA MĂSURILOR PROPUSE AICI!

De ce municipiul Cluj-Napoca nu va fi carantinat?

Cluj-Napoca a ajuns la o rată de infectare de peste 9 la mia de locuitori, dar nu va intra în carantină.


Mircea Abrudean, prefectul Clujului, a anunțat că în ciuda ratei mare de infectare în Municipiul Cluj-Napoca, măsura de carantinare nu va fi aplicată cel puțin în următoarea perioadă.

DSP Cluj și autoritățile locale au analizat situația și sunt de părere că la actuală situația este sub control și nu este nevoie de carantinare.


Mircea Abrudean a transmis care sunt motivele pentru care nu se carantinează Municipiul Cluj-Napoca:

- Analiza de risc a DSP nu întrunește criteriile minimale pentru carantinare
- Numărul mare de teste care generează cazuri multe, care nu e ponderat la nivel național în calculul incidentei, dar eu îl ponderez în luarea deciziei
- Rata mortalității Covid-19 este cea mai mică din țară la Cluj
- Capacitatea de paturi Covid crescută, 69 paturi ATI plus încă 27 în curs de operaționalizare, deci 96 probabil până la final de săptămână
- Rata incidenței se calculează la populația stabilă a municipiului (cei care au domiciliu sau flotant), iar noi avem mulți pozitivi care nu au nicio forma legală de ședere aici și cresc artificial rata incidenței.

CITEȘTE ȘI

Alba Iulia și alte cinci localități din județul Alba intră în CARANTINĂ

 

Incidența COVID19 în Cluj-Napoca a fost coborâtă „din pix”. Au fost scoși din calcul pozitivii cu domiciliul în alte localități.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter