Ştiri din Transilvania

Tragic. Un turist a căzut în gol de pe Vârful Omu

Un bărbat a căzut duminică de pe Vârful Omu, aproximativ 60-70 de metri în gol.

Tragic. Un turist a căzut în gol de pe Vârful Omu Tragic. Un turist a căzut în gol de pe Vârful Omu

 

Bărbatul a murit după ce a căzut duminică de pe Vârful Omu, spre Valea Bucşoiului, aproximativ 60-70 de metri, conform unei informări a Salvamont Buşteni.


 

„Este vorba de un bărbat de aproximativ 56 - 57 de ani care cobora de la Vârful Omu prin Creasta Bucşoiului. La un moment dat, de pe Vârful Omu, de undeva, a alunecat şi a căzut spre Valea Bucşoiului, aproximativ 60-70 de metri. Colegii lui au ajuns primii la el şi au constatat că nu are semne compatibile cu viaţa”, au transmis reprezentanţii Salvamont Buşteni.


Ulterior, după ce au confirmat decesul bărbatului, salvamontiştii au spus că operaţiunea de recuperare a trupului său va fi reluată luni, când la faţa locului va interveni şi un elicopter.

Potrivit datelor comunicate de Salvamont Buşteni, salvatorii, care au ajuns la locul accidentului, vor începe amenajarea amarajelor şi împachetarea şi asigurarea victimei, operaţiune care necesită multe ore de muncă, astfel că extragerea acesteia nu se poate realiza în condiţii de siguranţă pe timp de noapte.


CITEȘTE ȘI

Transfăgărășan, acoperit de zăpadă! Drumarii au turnat două tone de sare pe carosabil

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter