Ştiri din Transilvania

Femeile au încins asfaltul la Cluj-Napoca! Zeci de concurente s-au întrecut la cea mai spectaculoasă cursă dedicată sexului frumos

Record absolut cu 80 de concurente la etapa a 3-a a Campionatului Naṭional Women Rally, organizată weekendul acesta la Cluj-Napoca.

 

 


Toamna se numără trofeele, dar se și stabilesc recorduri de participare. Campionatul National Women Rally – Bosch Car Service 2020 a ajuns la final. Weekendul acesta, între 2-3 octombrie, la Cluj-Napoca s-a desfășurat cea de-a treia etapă și ultima din acest sezon.

 


La start s-au aliniat 80 de participante, un record absolut la etapele Women Rally și un număr impresionant care concurează chiar și cu listele de înscrieri din campionatele naționale de raliuri sau viteză în coastă. Organizatorii Savu Racing au reconfirmat astfel relevanța conceptului Women Rally pe scena automobilismului românesc și continuă să construiască o nouă poartă de acces pentru amatoarele de pilotaj spre trepte mai înalte ale competițiilor pe patru roți.

Femeile au fost instruite de profesioniste

Cluj-Napoca a păstrat formatul tradițional de desfășurare, același de la prima ediție, dedicată centenarului.


Startul Festiv a avut loc vineri, pe esplanada de la Cluj Arena, după ce concurentele au luat parte la briefingul obligatoriu. Ele au beneficiat, ca de fiecare dată, de sfaturi și informații despre pilotaj și conducere defensivă de la ambasadoarele Women Rally – Ramona Rusu (pilot de drift) și Cristiana Oprea (pilot de raliu și fondator al platformei Femei în Motorsport). Celor două li s-a alăturat Mirela Bucovicean, președinta Comisiei pentru Femei FRAS și un pilot cu experiență în raliurile de regularitate și de viteză dedicate vehiculelor istorice.

„Încurajăm femeile în fiecare zi să se exprime, să-și urmeze pasiunile, să arate prin propriul exemplu ce înseamnă woman power. Prin Women Rally, care de la ediție la ediție devine mai cunoscut și mai iubit, Laura Savu, fondatoarea acestui eveniment sportiv ne oferă ocazia de a face parte dintr-o frumoasă comunitate feminină, o reușită pentru care o felicit la scenă deschisă. În calitate de Președintă a Comisiei pentru Femei a FRAS invit femeile pasionate de automobilism să se implice în acest sport, cu pasiunea și respectul pe care acesta îl merită”, a declarat Mirela Bucovicean, potrivit womenrally.ro.


„Este o mare bucurie să văd că, după 2 ani de la ediția pilot –  Women Rally Centenary Edition, munca și efortul depus dă roade, aspect confirmat atât prin faptul că vom avea la start un număr record de concurente din întreaga țară, cât și prin faptul că am reușit să aducem alături de noi parteneri importanți, de renume mondial, care au înțeles și au rezonat cu mesajul transmis de  Women Rally. Acest parcurs se datorează și implicarii și susținerii arătate de Federația Română de Automobilism Sportiv. Le mulțumesc tuturor”, a declarat Laura Savu.

Concurente din 15 județe s-au aliniat la start

Sâmbătă a fost ziua concursului propriu-zis, format din două manșe de concurs ce s-au desfășurat pe traseul special amenajat în parcarea VIVO! Cluj-Napoca. Festivitatea de premiere a avut loc în același perimetru imediat după încheierea concursului și publicarea rezultatelor.


De precizat că întreg evenimentul s-a desfășurat conform unui regulament strict de siguranță și acces, adaptat condițiilor actuale de pandemie, astfel că spectatorii au putut urmări toate momentele Trofeului Castrol exclusiv live, pe pagina de Facebook Women Rally (AFLĂ rezultatele).

Lista de înscrieri a demonstrat maturitatea la care a reușit să ajungă Campionatul Național Women Rally – Bosch Car Service organizat sub egida FRAS de doar 2 ani de zile. Noile clase 4 și 5, dedicate electricelor respectiv mașinilor modificate și sportivelor licențiate, au avut la start 6 respectiv 7 mașini. Mai mult, concurentele au venit din 15 județe, printre care București și Ilfov, Dâmbovița, Brăila sau Vaslui, semn că îndemnul Women Rally către femeile pasionate de mașini a ajuns deja în toată țara.

CITEȘTE ȘI:

Femeile ar putea avea un răspuns imunitar mai bun la COVID-19, față de bărbați


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter