Ştiri din Transilvania

Cum scoți petele galbene de pe hainele albe? 5 remedii naturale care îți vor face viața mai ușoară

Petele galbene se imprimă foarte ușor pe hainele albe, dar există multe produse naturale pe care le poți face acasă pentru îndepărtarea acestora. Vezi care sunt remediile naturale care îți vor face viața mai ușoară.

Articolele de îmbrăcăminte albe nu trebuie să lipsească din nicio garderobă. Acestea pot fi asortate cu aproape orice accesoriu și ne ajută să obținem look-ul pe care îl dorim.

Singura problemă la hainele albe este întreținerea lor. De cele mai multe ori hainele albe se îngălbenesc, din cauza antiperspirantului, potrivit experților. Dacă hainele absorb transpirație sau sunt spălate cu anumite tipuri de detergenți, nuanța lor naturală se schimbă.


Există și o veste bună, petele galbene se pot scoate de pe haine chiar cu produse naturale, create de noi acasă.

Vă prezentăm cinci metode naturale care te ajută să îndepărtezi petele galbene de pe haine și să obții acel alb impecabil pe care ți-l dorești.


Remediu cu lămâie și sare

Combinația dintre zeama de lămâie și sare oferă un efect de albire incredibil. Prin această soluție naturală poți îndepărta petele albe de pe hainele tale, și vei obține albul imaculat de care ai nevoie pentru a fi mereu impecabil.

Ai nevoie de două lămâi pe care le storci pentru a obține o zeamă și o lingură (10g) de sare. Zeama de lămâie o amesteci cu sarea, și adaugi apă caldă. Apoi lași rufele la înmuiat pentru o oră sau două (depinde cât de tare este stricată haina). După ce s-au înmuiat bine, clătești hainele și le pui la uscat. Dacă ai doar o pată care te deranjează, poți să aplici amestecul doar pe zona respectiva și să lași să acționeze timp de 30 de minute.


Remediu cu apă oxigenată

Apa oxigenată este un produs natural care poate fi un adevărat prieten când vine vorba de întreținerea hainelor albe. Datorită propietăților sale, acest produs elimină tot felul de pete, fie ele că sunt de la mâncare sau sunt cauzate de transpirație.

Ai nevoie de 125 de ml de apă oxigenată și 125 de ml de apă caldă. Combini cele două, apoi torni mixtura obținută într-una dintre comportamentele mașinii de spălat. Dacă petele sunt adânc imprimate, poți adăuga amestecul direct pe haină.


Remediul cu oțetul alb

Toată lumea știe că oțetul alb este benefic ca și soluție de curățat. Acest produs natural este unul foarte bun pentru îndepărtarea petelor galbene de pe hainele albe. Compușii acizi din acest produs ajută la îndepărtarea petelor, și totodată oțetul alb are un efect de înmuiere similar cu balsamurile din comerț. Cu ajutorul lui, rufele noastre vor fi fără pete și mult mai moi.

Amestecul este format din 125 de ml de oțet alb și 62 de ml de detergent. După ce ai obținut acest amestec, toarnă produsul într-unul dintre compartimentele mașinii tale de spălat. O altă variantă este să pui albiturile la înmuiat într-o găleată plină cu oțet și apă.


Remediul cu laptele rece

Această soluție străveche la care apelează și acum bunicile noastre, este unul dintre cele mai bune remedii pe care îl poți folosi ca să îndepărtezi petele galbene.

Ai nevoie de 500 de ml de lapte rece, 250 de ml de apă și 6 cuburi de gheață. Pui cuburile de gheață în lapte și adaugi o cană de apă rece, apoi lasă rufele la înmuiat în acest amestec timp de o oră. După acest proces, pui hainele la spălat cu deteregentul tău obișnuit.

Remediu cu bicarbonatul de sodiu și lămâie.

Bicarbodatul de sodiu este o pudră albă care a fost folosită ca produs de curățat timp de zeci de ani. Datorită propietăților sale antibacteriene, acesta poate elimina petele și dezinfecta tot felul de suprafețe.

Multe persoane folosesc bicarbonatul de sodiu ca și detergent de rufe pentru că intră în țesătura hainelor și scoate orice pată.

Pentru acest remediu ai nevoie de 100 de g de bicarbonat de sodiu și 62 de ml de zeamă de lămâie. Adaugi bicarbonatul de sodiu și zeama de lămâie într-o găleată cu apă. Pui hainele la înmuiat timp de o oră, după care le poți clăti cu un balsam de rufe. Pui hainele la uscat, iar la final vei observa rezultatul mult dorit.

CITEȘTE ȘI:

Adevărul despre must. Cât de sănătos este de fapt mustul?

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter