Ştiri din Transilvania

Cum s-au desfășurat alegerile locale 2020 în Cluj-Napoca:„Am venit să votez pentru mai bine” VIDEO

Alegerile locale din acest an s-au desfășurat în condiții speciale de pandemie. Clujenii s-au adaptat situației și au ieșit la vot.

Cum s-au desfășurat alegerile locale 2020 în Cluj-Napoca: „Am venit să votez pentru mai bine” VIDEO Cum s-au desfășurat alegerile locale 2020 în Cluj-Napoca: „Am venit să votez pentru mai bine” VIDEO

 

 


Anul acesta, alegerile locale s-au desfășurat în condiții speciale de pandemie. Oamenii au fost nevoiți să poarte măști de protecție, să păstreze distanțarea socială și să se dezinfecteze atât la intrarea în instituție cât și la intrarea în secția de votare.

Clujenii au respectat toate aceste norme de siguranță și au ieșit la vot în număr de 203.874 până la ora 17:30.


Liceul Teoretic „Eugen Pora” din Cluj-Napoca a avut 5 secții de votare, iar fluxul votanților a fost constant.

„Oamenii au păstrat normele de siguranță și de distanțare socială, s-au comportat foarte civilizat. Toți au păstrat normele impuse de noi și nu au fost deloc reticienți. Suntem mulțumiți că avem un flux constant de votanți și mă bucură foarte mult că tineretul a ieșit la vot”, a declarat Racoțean Rareș, membru al comisiei de votare, pentru Monitorul de Cluj.


Clujenii nu s-au înghesuit la vot

La una dintre secțiile de votare din Cluj Napoca, de la Liceul Teoretic „Eugen Pora” sunt înregistrați 1.642 de oameni, iar până la ora 12:30 au votat peste 200 de persoane.

„În primul rând oamenii trebuie să poarte mască. Dezinfectarea mâinilor se face de două ori, la intrarea în instituție și la intrarea în secția de votare. De asemenea, se măsoară temperatura tuturor oamenilor care vor să intre și să voteze. Cetățeanul se îndepărtează un metru după ce dă buletinul la verificat, și își dă masca jos pentru câteva secunde pentru a fi identificat. Pe urmă, cetățeanul merge la alt reprezentant al secției unde primește ștampila și cele 4 buletine de vot. Intrarea se face pe o parte, iar ieșirea se face pe altă ușă, pentru a nu se intersecta oamenii între ei.


Sunt înregistrați în listele permanente la secția numărul 5 de votare, 1.642 de persoane. Până la ora 12:30 am avut peste 200 de votanți”, a declarat președintele secției de votare, Pașcu Vasile Mircea.

„A fost o campanie electorală cam sărăcăcioasă”

Clujenii au ieșit la vot pentru a alege cea mai bună opțiune pentru orașul lor. Un cetățean care a votat pentru „mai bine”, consideră că în campania elecorală candidații nu au depus mult efort.


„Am venit la vot pentru a-mi exprima opțiunea. Am venit să votez pentru mai bine. Nu sunt mulțumit de cum s-a desfășurat campania electorală în acest an. Pe domnul Boc nici nu l-am văzut pe aici. Măcar de ne întâlneam în grupuri undeva în aer liber, și să vină să își prezinte proiectele. A fost o campanie cam sărăcăcioasă”, a susținut un votant.

Astăzi s-au desfășurat alegerile locale 2020. Până la ora 12:00 prezența la vot a fost de 13,46 % în județul Cluj. Momentan prezența la vot este de 32,77% în secțiile de votare din Cluj.

CITEȘTE ȘI:

Alegeri locale 2020 Cluj. Prezența la vot este de 27,97 % până la ora 16:00

 

Votul, prelungit după ora 21? Solicitare MAI către Biroul Electoral Central

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter