Ştiri din Transilvania

Licitația pentru reabilitarea malurilor Someșului lansată până în noiembrie

Licitația pentru unul dintre cele mai importante proiecte de investiții din Cluj, revitalizarea malurilor Someșului va fi lansată până cel târziu în luna noiembrie, susțin autoritățile.

licitatia-pentru-reabilitarea-somesului-lansata-pana-in-noiembrie licitatia-pentru-reabilitarea-somesului-lansata-pana-in-noiembrie

 

 


Proiectul presupune, realizarea a două noi poduri peste Someș, dar și extinderea spațiilor pentru bicicliști și pietoni. Unul dintre obiectivele investiției îl reprezintă și punerea în valoare a malurilor Someșului în zona parcului Armătura. Pentru ca investițiile să poată fi realizate, „Armătura” va trebui demolată. Consilierii locali au votat demolarea imobilul care deservea vestiarele și spațiile administrative ale terenurilor de sport din apropierea benzinăriei de pe strada Oașului.

Sunt două etape: prima, de la intrarea în oraș, dinspre Florești, până la podul Horea. Cea de-a doua, parcul Armătura, care în aceeași etapă are și platoul Sălii Sporturilor Horia Demian. Toate aceste proiecte, în această toamnă, octombrie-noiembrie, vor pleca în procedură de licitație pentru ca să poată fi utilizați banii europeni”, a spus primarul Emil Boc, în ședința Consiliului Local.


Valoarea proiectului este de aproximativ 167 miliarde de lei, din care aproximativ două treimi sunt bani europeni.

Primăria a semnat în această primăvară contractele de finanțare europeană pentru  zona 1-Lunca Someșului Mic, zona2- Parcul Armătura și zona 3- Platoul Sălii Sporturilor.


CITEȘTE ȘI:

Gest revoltător. Un profesor de sport îi îndeamnă pe elevi să nu poarte mască: „Jos botnița la copii!

abonare newsletter