Ştiri din Transilvania

A treia zi de Jazz in the Park. Cum s-a desfășurat festivalul în acest an? VIDEO

Jazz in the Park este unul dintre puținele evenimente desfășurate în această perioadă. Festivalul are loc în Parcul Etnografic „Romulus Vuia” în perioada 18-20 septembrie, astăzi fiind ultima zi de festival.

a-treia-zi-de-jazz-in-the-park-cum-s-a-desfasurat-festivalul-in-acest-an-video a-treia-zi-de-jazz-in-the-park-cum-s-a-desfasurat-festivalul-in-acest-an-video

Anul acesta au participat 500 de oameni la eveniment, fiind un festival mic pe o arie destul de răsfirată. Organizatorii au asigurat toate măsurile de siguranță pentru public, iar autoritățile locale au avut un rol foarte important în desfășurarea evenimentului.

În a doua zi a festivalului, sâmbătă, oamenii s-au bucurat de o atmosferă placută și liniștită, iar pe seară și-a făcut apariția pe Main Stage, îndrăgitul actor Damian Drăghici, care a cântat la nai. El a combinat muzica populară cu jazz-ul, iar oamenii au rămas surprinși plăcuți de actul său artistic.


„Este o relație foarte bună între noi și publicul nostru”

Festivalul Jazz in the Park a fost diferit în acest an, din cauza pandemiei, însă organizatorii și-au pus bazele în oamenii prezenți care au respectat toate normele impuse.

„Lumea poartă mască atunci când este aglomerat. Nu se poartă mască dacă consumi ceva, în principiu în spațiul amenajat pentru fumat. Toată lumea respectă asta. A fost foarte important de la început ca echipa de organizare să respecte aceste reguli, tocmai pentru a fi un bun exemplu pentru oameni. Este o relație foarte bună între noi și publicul nostru, iar oamenii în general respectă indicațiile evenimentelor noastre”, a declarat pentru Monitorul de Cluj, Vaida Alin, organizatorul Jazz in the Park.


Ce părere au avut oamenii despre organizare

Oamenii au rămas surprinși de organizarea festivalului, dar și de faptul că au reușit să realizeze un eveniment într-o perioadă de criză. De asemenea, festivalierii s-au bucurat de atmosfera intimă care a fost oferită atât de locație cât și de modul în care a fost conceput tot evenimentul.

„Mi se pare foarte fain că se organizează astfel de venimente într-o perioadă de criză, iar organizatorii au fost capabili să asigure niște reguli și măsuri care se respectă. Am rămas plăcut surprinsă să văd că s-au implementat aceste norme chiar de la intrare. Abia aștept să explorez tot festivalul. Îmi place foarte mult și locația pe care au ales-o”, susține o participantă a festivalului.


„Este o atmosferă foarte frumoasă și este o puțin diferit față de ceea ce se întâmpla în mod normal, dar organizatorii au făcut o treabă foarte bună în condițiile date. Atmosfera este mult mai intimă față de alte evenimnete la care toată lumea e mai înghesuită. Oamenii s-au bucurat foarte mult de muzică și s-au simțit bine la un eveniment reușit”, afirmă un festivalier.

Program: Duminică, 20 septembrie

Concert Main Stage
19.30 – Teodora Brody Enache, Sound of the Root
Meet the local Stage
17.30 - concert As we exhale
19.00 - concert Edina & Friends
Livada cu viniluri – deschisă toată ziua
Târg de viniluri
Târguțu’ Vintage
Expoziție
Drum Camp


 

Material scris și video realizat de Carmen Lucuț și Georgiana Iuzic.


CITEȘTE ȘI:

 

Profesorii intră în categoriile de risc! Vor primi vaccinul antigripal

 

5 parcuri din Cluj în care te poți deconecta de aglomerația de la oraș

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter