Ştiri din Transilvania

Fotografia zilei: Cum arăta o reclamă pentru un restaurant în 1940

Reclama pentru Restaurantul Lukullus care era situat la parterul casei Pataki-Teleki de pe actualul Bulevardul Eroilor nr.1, în anii '40.

fotografia-zilei-cum-arata-o-reclama-pentru-un-restaurant-in-1940 fotografia-zilei-cum-arata-o-reclama-pentru-un-restaurant-in-1940

Clujul interbelic este fascinant pentru toți. Majoritatea oamenilor consideră că viața în anii '40 era mult mai bună și mai rafinată decât este acum. Oamenii de atunci aveau o eleganță aparte dar în același timp simplitatea era cuvântul care îi definea pe clujeni.

Restaurantul Lukullus era una dintre locațiile preferate de oameni în anii '40, și era situat la parterul casei Pataki-Teleki de pe actualul Bulevardul Eroilor.


În 1940, Dictatul de la Viena aduce orașul Cluj-Napoca sub autoritatea ungară, iar Universitatea Românească din Cluj se mută la Sibiu.

Dictatul de la Viena a fost încheiat pe 30 august 1940, iar prin acest act România trebuia să cedeze Ungariei aproape jumătate din teritoriul Transilvaniei. Acest act a fost impus de către Germania nazistă și Italia fascistă în perioada celui de-al Doilea Război Mondial sub titlul de „arbitraj”.


Sursă foto:  Facebook Istoria Fotografiei Clujene
 

CITEȘTE ȘI:


POZA ZILEI. Cum arăta Calea Moților cu aproape un secol în urmă?

 

POZA ZILEI: Pregătiri pentru mutarea Obeliscului Carolina din Piața Unirii

Ultimele Stiri
abonare newsletter