Ştiri din Transilvania

Zilele Culturale Maghiare din Cluj aduc aproape 100 de evenimente în 20 de locații

Zilele Culturale Maghiare din Cluj vor avea loc în perioada 19-21 august 2020 și vor aduce aproximativ 100 de evenimente în fața publicului, care vor avea loc mai ales în aer liber, în 20 de locuri din Cluj.

 

 


În contextul pandemic, participarea la programele festivalului va fi condiționată de înregistrarea în prealabil a celor interesați. Pe parcursul desfășurării activităților din cadrul festivalului, respectarea măsurilor de prevenire împotriva infectării cu virusul COVID-19 va fi obligatorie atât pentru public, cât și pentru echipă.

 


„În calitate de organizatori știm foarte bine că în situația actuală, seria noastră de manifestăriva fi un fenomen inovator în comparație cu practica anilor trecuți, dar sunt în măsură să-i asigur cu conștiința împăcată pe toți participanții că, fideli sloganului „Cât se poate!” din anul acesta, am întreprins totul pentru a veni cu o ofertă de programe de cea mai înaltă ținută, care respectă și cadrul legal impus de autorități. În anii trecuți am demonstrat un lucru: comunitatea participanților la Zilele Culturale Maghiare din Cluj este o comunitate ordonată, disciplinată și responsabilă. Credem că, având aceste atuuri, vom putea completa seria destul de lacunară a festivalurilor de vară din anul acesta cu o grupare de evenimente de organizare. Pentru a atinge acest obiectiv, avem nevoie în primul rând de cooperarea publicului, căci numai în această manieră îi vom putea ști în siguranță pe cei dragi și pe prietenii noștri”, a anunțat Gergely Balazs, organizatorul principal al ZCMC.

Biletele vor fi gratuite

Participanții vor fi nevoiți să-și procure biletele gratuite nominale pentru fiecare program în parte. Acestea pot fi obținute de pe site-ul festivalului.  Cei care nu au acces la internet vor putea să le ia personal de la casa de bilete care se află în Piața Unirii. Aceasta va fi deschisă între orele 12-20, în perioada 15-18 august, iar în perioada festivalului, 19-21 august, va fi deschisă de la ora 9 la 23.


Biletele nu pot fi luate la fața locului, însă numărul de locuri vacante poate fi urmărit pe pagina de internet creată în acest scop. În scopul evitării aglomerației și a formării unori mase de oameni cu potențial de risc pentru sănătate, publicul este rugat să participe la fiecare program în parte, doar pe baza biletului de intrare valabil pentru evenimentul respectiv. În cazul slujbelor religioase nu este nevoie de bilet, participarea făcându-se conform legislației în vigoare.

Măsurile de protecție trebuie respectate

Purtarea măștii de protecție, folosirea dezinfectantelor de la intrarea în spații și respectarea distanței de 1,5 m între participanți vor fi obligatorii la manifestările festivalului. În momentul sosirii la evenimentul dorit participanților li se va lua, obligatoriu, temperatura la intrare. Persoanele care prezintă o temperatură mai mare de 37,3 grade celsius sau care vor prezenta simptome de infecție respiratorie, cât și cele care refuză verificarea temperaturii nu vor putea participa la eveniment.


După terminarea fiecărui program, organizatorii se vor ocupa de dezinfectarea perimetrului. Anul acesta nu se vor mai oferi băuturi și mâncăruri spectatorilor.

Evenimentele se vor desfășura în zona centrală a orașului, respectiv Piața Unirii, în curtea Muzeului de Artă, în Grădina cu ruine de lângă Biserica Reformată de pe strada Mihail Kogălniceanu, precum și în curțile unor asociații și cafenele clujene.


În cele trei zile, publicul se va bucura de expoziții de fotografie și pictură, lansări de carte, recitaluri de poezie, prelegeri, mese rotunde, activități pentru copii, concerte și filme.

„Chiar dacă anul acesta asistăm la un număr mult mai mic de evenimente și cu o durată mult mai scurtă decât cea cu care ne-am obișnuit, am încercat să menținem un program variat și bogat, pentru toate gusturile”, a susținut Szabo Lilla, directorul de programe al festivalului.

Ediția a XI-a se va deschide oficial miercuri, 19 august, cu o gală de operă care va avea loc la ora 19, în Piața Unirii, cu participarea soliștilor și orchestrei Operei Maghiare din Cluj.

Citește și:

 

 

Tu unde mergi în weekend? S-a deschis un nou complex de pescuit în Cluj!


 

 

Clujenii încalcă regulile! Sute de oameni la Belvedere și nici o mască! FOTO

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter