Ştiri din Transilvania

Un bărbat s-a ales cu dosar penal, după ce s-a clătit cu apă de gură

Întâmplare neobişnuită a unui tânăr orădean. Luna trecută, s-a ales cu dosar penal pentru alcool la volan, după ce s-a clătit cu apă de gură.

Un bărbat s-a ales cu dosar penal, după ce s-a clătit cu apă de gură. A fost lăsat fără carnet 5 săptămâni Un bărbat s-a ales cu dosar penal, după ce s-a clătit cu apă de gură. A fost lăsat fără carnet 5 săptămâni

 

 


Deşi cele două analize de sânge au indicat o alcoolemie „0", adică nu pusese picătură de alcool în gură, persmisul de conducere i-a fost „sechestrat” mai bine de 5 săptămâni.

 


„Mergeam la serviciu, dimineaţa la 7, şi înainte să ies din casă m-am clătit cu apă de gură Listerine”, a povestit Alex Stîngu pentru Bihoreanul.

Cinci minute mai târziu, la volanul maşinii fiind, l-a oprit un echipaj al Poliţiei Rutiere, iar unul dintre agenţi l-a pus să sufle şi în etilotest, aparatul indicând o alcoolemie de 0,52 în aerul expirat, adică peste 0,4 mg/litru alcool pur în aerul expirat, limita peste care constituie infracţiune. Ca atare, Stîngu s-a ales cu dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice, iar permisul de conducere i-a fost reţinut.


Analiza de sânge a indicat alcoolemie zero

Tânărul a fost dus, tot atunci, şi la analize de sânge, care, însă, au indicat la ambele probe zero, adică faptul că nu băuse.

„Deşi mi s-a spus că îmi va fi restituit în momentul în care vor veni rezultatele probelor, nu l-am primit nici acum, după mai bine de 5 săptămâni”, a spus Stîngu.


Tânărul şofer a primit pe mail ordonanţa de clasare a dosarului penal deschis pe numele lui şi un ofiţer l-a sunat să se prezinte, sâmbătă, la sediul unităţii ca să lase documentul pentru ca luni să-i poată returna permisul „sechestrat”.

„E ireal cum autoritățile acționează în cazuri de acest gen. Oamenii trebuie să ştie că pot păţi astfel de lucruri”, zice orădeanul.


 

CITEȘTE ȘI

Zeci de „trotinetiști”, verificați de polițiști. S-a lăsat cu amenzi

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter