Ştiri din Transilvania

Unde te poți relaxa în weekend? Respectă distanțarea socială în Cheile Borzești

Cheile Borzești sunt podoabe neștiute ale naturii clujene care oferă liniștea și relaxarea necesară după o săptămână grea de muncă.

Relaxează-te în weekend în Cheile Borzești Relaxează-te în weekend în Cheile Borzești

Fiind vară, este destul de greu să stai acasă în weekend, fie că e frumos afară sau nu. Multe activități din Cluj au fost suspendate în această perioadă, din cauza epidemiei de coronavirus, însă acest lucru nu înseamnă că oamenii sunt obligați să stea în case.

Lumea se poate bucura de aerul curat și de timpul liber petrecut împreună cu familia și prietenii chiar și respectând normele de distanțare socială impuse de autorități. Acest lucru este posibil dacă oamenii se gândesc puțin în afara Clujului.


Locuri mai puțin populare, dar la fel de spectaculoase

Cheile Borzești, ascunse de ochii lumii, sunt prea puțin promovate turistic sau cunoscute de lume. Acest loc reprezintă un colț superb de natură, în mijlocul unei păduri de foioase din Munții Apuseni, ușor de parcurs în cea mai mare parte, chiar și cu copii mici.

O lume nouă și neîmblânzită așteaptă să fie explorată

Cheile Borzești pot fi considerate adevărate comori ale Transilvaniei, care se află la doar 5 kilometri distanță de Cheile Turzii, un loc atât de cunoscut și popular. O parte din drumul spre chei, va trebui parcurs pe jos, oferind șansa de o plimbare prin natură, urmărind firul apei alăturat cărării.


Locul fiind mai puțin cunoscut de oameni, este cu totul rupt de realitatea haotică a urbanismului. Singurele sunete care te înconjoară sunt zumzetul muștelor, sunetul vântului suflând ușor frunzele și ramurile copacilor și cascada sculptând stâncile.

Defileul sălbatic, cea mai spectaculoasă parte din Cheile Borzești este reprezentată de „Cascadele de Sus”, care pot fi găsite la 30 de minute de mers pe jos de la chei.


Citește și:

Muzeul Etnografic își schimbă programul din cauza pandemiei de coronavirus

 


Ce își doresc clujenii de la pădurea-parc Făget? Printre propuneri, obstacole pentru alergat sau trasee pentru nevăzători

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter