Ştiri din Transilvania

Donație de 100.000 lei pentru restaurarea Castelului Bánffy

Un lanț de supermarketuri, partener strategic al festivalului Electric Castle, a făcut o donație pentru a ajuta la restaurarea Castelului Bánffy, de la Bonțida.

Castelul Bánffy va fi renovat în urma unei donații de 100.000 de euro Castelul Bánffy va fi renovat în urma unei donații de 100.000 de euro

A fost donată suma de 100.000 de lei pentru a ajuta la reabilitarea castelului, chiar dacă organizatorii festivalului Electric Castle au fost nevoiți să amâne ediția din acest an, din cauza pandemiei. Suma donată se va adăuga celor 94.500 de lei, donați în anul 2019, printr-o campanie derulată în cadrul festivalului. Banii vor fi redirecționați fundației Transylvania Trust, care coordonează proiectul reabilitării castelului.

Castelul se pregătește pentru ediția din 2021

Banii vor fi folosiți la construcția interioară a castelului, în clădirea principală. Astfel participanții Electric Castle 2021 vor avea șansa să exploreze zidurile construite în secolul al XVI-lea.


„Noua donație ne permite să continuăm lucrări interioare pe care le-am amânat cel puțin un an, întrucât fondurile de care dispunem acum sunt direcționate doar spre consolidare, respectiv refacerea structurii de rezistență. În urma renovărilor, monumentul istoric se va apropia de vechiul său statut de «Versailles al Transilvaniei»”, a declarat Hegedüs Csilla, președintele Transylvania Trust.

Comunitatea din Bonțida simte lipsa festivalului

Întreaga comunitate din Bonțida resimte absența miilor de fani care se adunau an de an la Electric Castle, dar și a veniturilor și locurilor de muncă de pe urma festivalului.


Lanțul de supermarketuri a derulat diverse programe sociale, începând cu anul 2017, pentru a ajuta comunitatea, chiar și în afara perioadei de festival. Voluntarii, împreună cu localnicii au colaborat în programe, precum „Vacanța în pandemie”, care presupune o lună întreagă de activități și educație dedicată copiilor din familii defavorizate și programul „Pâine și mâine”.

Persoanele care doresc să susțină lucrările castelului Bánffy se pot alătura campaniei de donații directe, care este derulată până în data de 31 iulie, pe Entertix.


Citește și:

5 licitații eșuate pentru Castelul Banffy din Răscruci. CJ Cluj suplimentează contribuția proprie cu încă 8,5 mil. lei

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter