monitorulcj.ro Menu
Ştiri din Transilvania

Clujenii se mobilizează și ies pe teren. Acțiune de colectare a deșeurilor pe malul Someșului

Un eveniment de localizare și strângere a deșeurilor de pe malul râului Someșul Mic va avea loc, sâmbătă, în cadrul proiectului „Cu Apele Curate”.

Clujenii se mobilizează și ies pe teren. Acțiune de colectare a deșeurilor pe malul Someșului

Activiștii clujeni se pregătesc să caute deșeurile de pe malul Someșului Mic și să strângă o parte din ele la evenimentul organizat de Asociația Societate Organizată Sustenabil (SOS), alături de Asociația „Mai Mult Verde”, în cadrul proiectului „Cu Apele Curate”, cu sprijinul unui lanț de supermarketuri.

„Participă și tu! Strângem deșeuri la barajul din Florești, sâmbătă, ora 12:00. Stăm în grupuri restrânse, păstrând distanța socială. Vâslim de la barajul din Florești până la ștrandul Sun pentru a ajunge în zone unde nu există alei. O parte dintre noi cartează deșeurile pe dig, cu bicicleta între Florești și Gilău, coordonați de Clubul de Cicloturism Napoca”, este apelul deputatului independent de Cluj.


Activiștii solicită o curățenie amplă în trei localități

La eveniment va fi amenajat și un atelier de sesizări, iar cererile vor fi trimise atât la Apele Române și Primăria municipiului Cluj-Napoca, cât și la Primăriile Florești și Gilău, respectiv Garda de Mediu, Compania de Apă Someș SA și Consiliul Județean Cluj, pentru a demara o acțiune amplă de curățenie între cele trei localități – Cluj-Napoca, Florești, Gilău.

„Le oferim și soluția pe termen lung: cea mai circulată pistă de biciclete din țară, între Apahida și Gilău, prin Cluj-Napoca și Florești, pe malul Someșului Mic, astfel încât zonele de depozitare ilegală, tranzitate la minut, să dispară!”, mai spune parlamentarul clujean, director executiv al Asociației SOS.


CITEȘTE ȘI:

Someșul, în continuare plin de gunoaie. Activiștii clujeni cer contracte de salubrizare și sistem video de supraveghere