monitorulcj.ro Menu
Ştiri din Transilvania

Pacient dat în judecată de un spital, pentru defăimare. Tânăra a susținut că i s-a cerut să accepte diagnosticul de COVID-19

O tânără din Arad a fost dată în judecată de Spitalul Județean de Urgență pentru defăimare.

Primul caz de pacient dat în judecată de un spital. Tânăra a susținut că i s-a cerut să accepte diagnosticul de COVID-19

Este vorba de o fată de de 18 ani care susține că ar fi fost rugată de către medicii și asistentele de la Spitalul Județean să accepte internarea cu diagnosticul COVID-19, deși nu are acest virus, scrie Banatul Azi. Maria Andreea Broșteanu a postat această informație și pe o rețea de socializare.

„Cu amenețeală și dureri de cap, am avut și febră, 37,4. Am ajuns acolo, m-a pus pe pat, mi-a băgat perfuzie, mi-a luat sânge și m-a lăsat acolo, nu mi-a mai spus nimic. Am tot așteptat, am întrebat-o pe una dintre asistente dacă mai durează mult și a zis că da, până vin analizele. Am mai stat vreo patru, a zis că trebuie să mă duc la film la plămâni. Am așteptat, am întrebat cât durează până vin rezultatele. A zis că o oră, o oră și. M-a dus pe pat, m-au așezat și a spus doamna asistentă că vine să-mi așeze patul pentru că ar putea să dureze până la șase, șase și. Am spus că dacă pot să plec acasă pe propria răspundere și a zis că da, pe propria răspundere. Doamna doctorițp scria rețeta și a spus că dacă vreau să fiu internată de COVID. Am spus că nu. M-a întrebat Sigur nu vrei?. Am spus că nu”, povestește tânăra.


Medicii spitalului județean au o cu totul altă variantă. Simptomele tinerei erau suspecte, asa că trebuie eliminată suspiciunea de COVID, spune medicul primar UPU, Aurelia Aconi  .

„Pacienta prezentându-se în UPU pentru o febră, 37,3, frisoane și dureri de cap care puteau fi din cauza febrei, la început i s-a explicat că ar putea fi suspiciune de infecție COVID, dar trebuie să se facă investigațiile necesare. Nimeni din Urgențe nu spune că cineva are COVID, pentru că nu se pune diagnostic de infecție cu COVID în UPU. La noi cel mult se recoltează probe PCR. După investigațiile efectuate, am concluzionat că pacienta are alt diagnostic, s-ar infirma suspiciunea de infecție COVID, a plecat acasă cu tratament fără niciun altfel de acuze. Nimeni din UPU nu i-a spus că are infecție COVID. Internarea nu se face în UPU ci se fac pe secțiile tampon”, spune medicul primar Aurelia Aconi.


Conducerea spitalului din Arad consideră acuzațiile apărute în spațiul public ca fiind nefondate.

„În cursul zilei de astăzi, conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad va depune o plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad, deoarece consideră că distribuirea acestei postări în spațiul public aduce prejudicii de imagine unității noastre, spune directorul interimar al unității medicale, Florina Ionescu.


CITEȘTE ȘI

Ministrul Sănătății: „Suntem pe a doua pantă ascendentă”