Ştiri din Transilvania

Ouă toxice. Cât timp rezistă ouăle crude sau fierte la frigider

Ouă toxice. Consumul de ouă poate deveni extrem de periculos dacă nu suntem atenți la câteva detalii care pot fi decisive pentru păstrarea sănătății.

Ouă toxice. Cât timp rezistă ouăle crude sau fierte la frigider Ouă toxice. Cât timp rezistă ouăle crude sau fierte la frigider

Ouăle trebuie păstrate la frigider la cel mult 4 grade Celsius, astfel încât să se păstreze o perioadă mai lungă de timp. Este important ca ouăle să fie depozitate în frigider, dar nu pe ușă, deoarece temperatura crește la deschiderea frigiderului.

Ouă toxice. Cât timp rezistă ouăle crude sau bătute

Albușurile crude pot fi ținute 4 zile la frigider, în timp ce albușurile doar două zile. Ouăle fierte, necurățate, pot fi ținute o săptămână la frigider după fierbere. Ouăle fierte și cojite trebuie consumate în aceeași zi pentru că altfel devin periculoase pentru sănătate.


Gălbenușurile trebuie acoperite cu apă pentru a nu se usca, iar înainte să le folosim vom strecura apa.  Ouăle crude, în coajă, pot fi ținute 4-5 săptămâni de la data fabricației sau 3 săptămâni de la data cumpărării.

Ouă toxice. Se pot păstra ouăle la congelator ?

Ouăle se pot și congela dacă avem prea multe. Ouăle congelate trebuie să fie curățate de coajăa și să fie puse în recipiente etanse. În momentul în care vrem să le folosim putem să le scoatem și să le păstrăm la frigider. Gălbenușurile se vor îngroșa de la congelare, iar din acest motiv e bine să le amestecăm cu un praf.


Ouăle păstrate la congelator pot fi ținute un an, la fel cum se întâmplă și cu albușurile și gălbenușurile ținute separat.

Nu trebuie să ținem sub nicio formă congelarea ouălor crude, în coajă, sau a ouălor fierte, indiferent dacă sunt sau nu curățate de coajă. 


Citește și:

Lapte toxic: cand devine laptele toxic pentru organism

 


Pește toxic: ce să nu mai mănânci, lista celor mai toxici pești

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter