Ştiri din Transilvania

Efectele dezastruoase ale pandemiei! Când va reveni la normal traficul pe Aeroportul Cluj?

Activitatea pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” din Cluj-Napoca (AIAIC) este reluată treptat, însă vor trece ani buni până când traficul va reveni la cel de anul trecut, de aproape 3 milioane de pasageri.

efectele-dezastruoase-ale-pandemiei-cand-va-reveni-la-normal-traficul-pe-aeroportul-cluj efectele-dezastruoase-ale-pandemiei-cand-va-reveni-la-normal-traficul-pe-aeroportul-cluj

Încă de la debutul epidemiei de coronavirus, AIAIC a adoptat măsurile stricte pentru siguranța pasagerilor. Acestea sunt respectate și în prezent: nimeni nu intră în terminal fără mască de protecție, pasagerii – care sunt nevoiți să se prezinte cu trei ore înainte de îmbarcare – trebuie să se dezinfecteze pe mâini, urmând să le fie măsurată temperatura.

„La plecări, toți pasagerii sunt verificați din punct de vedere a temperaturii. Celor cu temperatura peste 37,3 grade Celsius nu li se permite accesul în terminal. Ceea ce este foarte important pentru pasageri: îi rugăm să vină cu trei ore înainte de îmbarcare. Se permite accesul doar celor care călătoresc, trebuie să aibă bilet sau boarding, nu se permite accesul însoțitorilor”, a explicat David Ciceo, directorul general al Aeroportului, într-un interviu pentru TVR Cluj.


Începând din iulie, clujenii vor putea ajunge la mare cu avionul

Începând de săptămâna viitoare, noi curse de pe Aeroportul Cluj urmează să fie reluate, însă nu și cele spre și dinspre Marea Britanie. Momentan, sunt operate trei zboruri internaționale, respectiv cursa internă spre București. Din luna iulie însă, clujenii vor putea ajunge în mai puțin de două ore pe litoral, odată cu introducerea cursei directe spre Constanța.

Când va reveni la normal traficul pe Aeroportul Cluj?

Efectele pandemiei de coronavirus sunt însă zdrobitoare, iar traficul a scăzut cu 95%. Cu toate acestea, Aeroportul Cluj rămâne al doilea la capitolul număr de pasageri, după Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din București. În primele trei luni ale anului, peste 220.000 de pasageri au aterizat pe Aeroportul Cluj, alți circa 235.000 îmbarcându-se spre diverse destinații.


Ne așteptăm ca în decembrie 2020 să fim la 25% față de decembrie 2019. Începând din ianuarie, considerăm că ne trebuie cam trei-patru ani să revenim la aproape 3 milioane, cât am avut în 2019. Efectele sunt foarte importante, mulți renunță la conferințe, o parte din viață rămâne online”, a recunoscut David Ciceo, dezvăluind că, deși proiectul căii de rulare continuă, extinderea pistei a fost amânată de Consiliul de Administrație al Aeroportului Cluj.

CITEȘTE ȘI:


Zborurile intercontinentale ar deschide porțile asiaticilor și americanilor spre Cluj-Transilvania
 

Ultimele Stiri
abonare newsletter