Ştiri din Transilvania

Ciuperci toxice. Ce nu avem voie să facem niciodată cu acest aliment

Ciupercile sunt unul dintre alimentele de bază de bază folosite de români în bucutărie, fiind extrem de benifice, dar și toxice în același timp dacă nu sunt consumate cu atenție.

Ciuperci toxice. Ce nu avem voie să facem niciodată cu acest aliment Ciuperci toxice. Ce nu avem voie să facem niciodată cu acest aliment

Ciupercile dau un gust special măncării, fiind utilizate de multe ori în diferite tocăne sau pe pizza. Ciupericile sunt excelent pentru o dietă echilibrată având minerale precum fier, cupru sau fosfor, toate astea fiind extrem de importante pentru organism.

Când devin ciupercile toxice și periculoase

Ciupercile sunt folosite de foarte multe vedete în dietele de slăbit, însă ele pot deveni un adevărat pericol pentru sănătate dacă nu sunt preparate și consumate cum trebuie.


Tot mai multe gospodine aleg să prepare supe de ciuperci sau tot felul de alte mâncăruri ce conțin ciuperci, însă nimeni nu știe pericolul la care se expune.

Ciupercile devin periculoase în momentul în care sunt reîncălzite, deoarece atunci își schimbă compoziția de proteine și chiar gustul.


Ciupercile toxice pot duce la balonare sau diaree

Aceste schimbări care se produc în interior duc ulterior la probleme digestive precum balonarea, crampe abdominale sau diaree, iar benefiicile asupra sănătății vor dispărea.

Ultimele Stiri
abonare newsletter