Ştiri din Transilvania

Nu a plecat de acasă de peste un an și jumătate, dar a fost CONFIRMAT cu COVID-19! Cum a fost posibil?

Un bărbat care nu a părăsit niciodată locuinţa sa în ultimul an şi jumătate a fost confirmat cu noul coronavirus.

nu-a-plecat-de-acasa-de-peste-un-an-si-jumatate-dar-a-fost-confirmat-cu-covid-19-cum-a-fost-posibil nu-a-plecat-de-acasa-de-peste-un-an-si-jumatate-dar-a-fost-confirmat-cu-covid-19-cum-a-fost-posibil

Un bărbat de circa 50 de ani este primul caz de coronavirus din oraşul transilvănean Şimleu Silvaniei. Pacientul a fost internat în prima zi în spitalul din oraş, iar ulterior a fost transferat la secţia Infecţioase a Spitalului Judeţean din Zalău.

Anunţul a fost făcut într-o intervenţie pe reţelele de socializare de către primarul Septimiu Ţurcaş, care a precizat că pacientul suferă şi de alte afecţiuni, dar şi că în ultimul an şi jumătate nu a ieşit din locuinţă!


„La primul test care i s-a făcut, a fost confirmat pozitiv. A fost internat la spitalul nostru, fiind spital suport COVID-19, apoi a fost transferat la Zalău. Persoana are comorbidităţi, are în jur de 51 de ani. Ceea ce este şi mai cel mai curios este faptul că persoana nu a ieşit din casă de cel puţin un an jumate, din informaţiile pe care le am eu, în concluzie, există şi nişte contacţi”, a spuns primarul.

DSP Sălaj a lansat o anchetă epidemiologică. Câte persoane au intrat în contact cu bărbatul?

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Sălaj a demarat o anchetă epidemiologică, pentru a stabili câte persoane au intrat în contact cu bărbatul. Toţi contacţii vor fi plasaţi în izolare la domiciliu pentru 14 zile, potrivit Adevărul.


De asemenea, Septimiu Ţurcaş a mai spus că autorităţile locale vor efectua o dezinfecţie atât în blocul în care bolnavul a locuit, cât şi în cartier. Totodată, primarul a cerut localnicilor să nu intre în panică şi să respecte în continuare recomandările autorităţilor.

CITEȘTE ȘI:


SPERANȚĂ. O clujeancă din Arizona a înfrânt coronavirusul: „Mama mea este o luptătoare!”
 

Ultimele Stiri
abonare newsletter