Ştiri din Transilvania

O nouă lovitură dată de artistul clujean Adrian Ghenie! Lucrare vândută la un preț fabulos.

O lucrare semnată de Adrian Ghenie, absolvent al Universității de Arte şi Design din Cluj-Napoca, a fost vândută, marți seară, în cadrul unei licitații.

o-noua-lovitura-data-de-artistul-clujean-adrian-ghenie-lucrare-vanduta-la-un-pret-fabulos, sursă foto: Facebook Adrian Ghenie o-noua-lovitura-data-de-artistul-clujean-adrian-ghenie-lucrare-vanduta-la-un-pret-fabulos, sursă foto: Facebook Adrian Ghenie

Lucrarea „Natură statică în atelier”, semnată de Adrian Ghenie, cel mai bine cotat pictor contemporan român, a fost adjudecată, marţi seara, la preţul de 20.000 de euro, la Licitaţia de artă postbelică şi contemporană, inclusiv fragmente din colecţia scriitoarei Ileana Vulpescu şi din colecţia Jean-Philippe Guilbert, organizată online de Artmark.

Tabloul pictorului originar din Baia Mare, „adoptat” de Cluj-Napoca și stabilit ulterior la Berlin, a fost estimat inițial la suma de „doar” 3.000 – 5.000 de euro. Cel mai bine cotat lot al sesiunii, tabloul „Holy week” de Şerban Savu, estimat la 20.000 – 30.000 de euro, nu a fost adjudecat în cadrul licitației.


Printre lucrările adjudecate la sume ridicate s-au mai numărat: „Dans pentru Sfântul Sebastian” de Vladimir (Mirel) Zamfirescu şi „Muza” de Sabin Bălaşa – fiecare la 9.500 de euro, „Vas cu flori” de Alexandru Ciucurencu – la 9.000 de euro, „The end of story” de Gheorghe Fikl – la 7.000 de euro, „Veneţia” de Constantin Piliuţă – la 6.500 de euro.

CITEȘTE ȘI:


The New York Times: Cum a devenit Adrian Ghenie un star al licitaţiilor internaţionale

 

Ghenie a mai vândut două tablouri cu zeci de mii de euro

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter