Ştiri din Transilvania

Înmormântare cu ZECI de persoane, printre care și MAGISTRAȚI, în plină pandemie de coronavirus

Pe rețelele de socializare au fost publicate imagini de la o înmormântare la care au participat zeci de persoane, printre care și magistrați.

Înmormântare cu ZECI de persoane, printre care și MAGISTRAȚI, în plină pandemie de coronavirus Înmormântare cu ZECI de persoane, printre care și MAGISTRAȚI, în plină pandemie de coronavirus

În decursul zilei de miercuri a avut loc o înmormântare în localitatea bihoreană Haieu. Un jurnalist de investigații a fotografiat zecile de persoane care erau la cimitir, pretinzând că unele dintre ele sunt angajați ai Parchetului de le lângă Tribunalul Bihor. Magistrații s-ar fi adunat să participe la înmormântarea lui Florin Leucea, fratele prim-procurorului Alin Leucea.

Zeci de persoane la o înmormântare

Dezvăluirile au fost făcute de jurnalistul Adrian Călin pe propria pagină de Facebook, susţinând că imaginile au fost făcute luni la prânz.


„Ieri, în jurul prânzului, mai mulți procurori și angajați ai Parchetului Tribunalului Bihor au participat la o înmormântare în Haieu/1 Mai, localitate din Județul Bihor, lângă Oradea. Imaginile surprinse la fața locului arată prezența a mai mult de opt persoane, adică peste numărul legal de participanți. Pe numărate, vreo 40. În toată țara mor oameni, dar lumea respectă ordonanțele și nu participă la înmormântări în sensul nerespectării legii! Sau dacă cineva riscă, vine amenda imediat! Dar în cazul de ierim poliția a închis ochii. Cum să îl amendeze organul pe magistrat? E riscant. Mai ales când vine vorba de Prim-Procurorul Parchetului Tribunalul Bihor. Adică oameni grei. Oameni de la care se așteaptă să fie primii care respectă legea. Nu, e invers. Ei sunt primii care o încalcă!”, a scris jurnalistul pe pagina sa de Facebook .

„Nu am anunțat pe nimeni”

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, Alin Leucea a declarat că slujba de înmormântare a fratelui său s-a derulat în capelă, cu uşile închise, şi cu participarea strictă a familiei.


„Noi am fost de dimineaţa acolo, iar slujba a început cu 15 minute înainte de ora la care se stabilise. Noi nu am chemat pe nimeni, cei care s-au strâns în curtea bisericii au venit din proprie iniţiativă, dorind să-i fie alături familiei. La nuntă se trimit invitaţii, la înmormântare se duce cine doreşte să-i fie alături familiei”, a explicat procurorul, arătând că, tocmai pentru a evita prezenţa altor persoane, nu s-a trecut ora slujbei în anunţul de deces publicat în ziarele locale, informează Bihoreanul.

„Părinţii au discutat cu firma de pompe funebre, preoţii. N-am anunţat în presă, nu am spus nimănui, nu am sunat rudele, prietenii. Ce era să facem, să-l înmormântăm în pădure?”, se întreabă Leucea.


CITEȘTE ȘI:

Înmormântare cu peste 100 de participanți, în plină pandemie COVID-19

 


16 persoane amendate pentru că au mers la o înmormântare în Apahida!

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter