Ştiri din Transilvania

Un cadou inedit! Un bărbat a donat 10 iezi pentru câțiva copii care provin din medii defavorizate

Un bărbat a făcut o donație inedită. În timp ce multă lume preferă să doneze bani, haine sau alimente, un clujean a decis să ofere 10 iezi copiilor care provin din familii care nu au atât de multe posibilități.

Daciana Loi este profesoară la Liceului Teoretic ”Octavian Goga” din Huedin. Daciana de ani de zile ajută copiii care provin din medii defavorizate. Pentru zeci de copii ea este o a doua mamă. Cu ajutorul altor oameni buni la suflet, profesoara are grijă ca cei mici să aibă mereu mâncare, haine, rechizite și ce mai are nevoie orice copil pentru a se putea dezvolta armonios.

Zece iezi pentru trei familii

În general, oamenii o contactează telefonic sau prin intermediul rețelelor de socializare, spunând că vor să ajute. Fiecare donează ce poate, ce își permite. În decursul zilei de luni însă, Daciana a fost contactată de Szilveszter Kovacs, care a anunțat-o că ar vrea să doneze zece iezi.


„De dimineață (n.red. duminică dimineață) mă abordează un prieten de Facebook, necunoscut până acum real, dar care a văzut munca noastră cu copilașii. Îmi spune: că ar vrea să doneze câțiva ieduți pentru copilași”, a povestit Daciana.

Astfel, împreună cu Lucian Torok și Timea Vincze, partenerii ei de fapte bune, ceilalți voluntari care muncesc cot la cot cu Daciana pentru a o ajuta, au pornit la drum să ia iezii și să îi ducă copiilor.


„Am încărcat 10 ieduți în mașină (noroc că am portbagaj mare). Unul mai îndrăzneț s-a înfipt pe bancheta din spate lângă Luci. Vă puteți imagina, oare, bucuria unor copii când sunt puși să-și aleagă ieduți? Pe cinci dintre ei i-am dus la Mărgău, trei la Fildu De Mijloc, iar doi la Fildu de Sus”, a explicat Daciana.

Cine este donatorul care a oferit un cadou atât de interesant?

Szilveszter Kovacs este un tânăr de 26 de ani din Nearșova, Izvorul Crișului, care are o fermă de capre și vaci. Bărbatul a decis să doneze iezii pentru ca cei mici să se poată obișnui cu animalele, dar și să învețe ce înseamnă responsabilitatea.


„Eu am apelat la doamna Daciana fiindcă am avut iezii mici și am întrebat-o dacă nu îi dorește pentru copiii care sunt mai nevoiași. Eu în fiecare am am donat o parte din iezi ori prin sat, ori copiilor din sate învecinate. Puneam un anunț și în fiecare an am donat iezi pentru copii. Scopul este ca cei mici să se învețe cu animalele, fiindcă în ziua de azi nu mulți au posibilitatea să interacționeze cu animalele”, a explicat Szilveszter.

Szilveszter nu vrea să se oprească la această faptă bună. Daciana spune că s-a oferit să îi mai ajute și cu alte ocazii.


„Este un om extraordinar! Ne oferă și lapte de capră pentru copii!”, a adăugat Daciana.

„I-am spus că dacă sunt copii care ar avea nevoie de lapte de capră, să îmi spună, că donez cu mare drag!”, a spus tânărul.


Desigur, acești iezi, odată ce vor fi mari, pot ajunge să fie o sursă de hrană pentru familiile cărora le-au fost donați.

CITEȘTE ȘI:

Profesoara care se hrănește cu zâmbete

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter