Ştiri din Transilvania

Clujeanca din echipa lui Trump! Cine este și cu ce se ocupă?

O clujeancă a ajuns în echipa lui Donal Trump din postura de director al Computer Science and Artificial Intelligence Laboratory (CSAIL) de la MIT.

Clujeanca din echipa lui Trump! Cine este și cu ce se ocupă? Clujeanca din echipa lui Trump! Cine este și cu ce se ocupă?

Daniela Rus sau prima doamnă a roboticii mondiale este o româncă emigrată în Statele Unite ale Americii şi care de pe 20 mai face parte din echipa lui Donald Trump.

Daniela Rus s-a născut în 1963 la Cluj, şi a terminat în 1981 liceul „Nicolae Bălcescu” din localitate. A emigrat în SUA în anii 1980, iar în 1993, la 30 de ani, devenea doctor în ştiinţa computerelor la celebra Cornell University.


”Sunt onorată să pot adăuga perspectiva mea de informatician acestui grup într-o perioadă în care atât de multe probleme ce implică Inteligența Artificială și alte aspecte ale informaticii ridică importante întrebări științifice și politice pentru națiune și lume”, a spus Rus, citată de HPCwire.

De-a lungul carierei, Daniela Rus a primit numeroase burse şi premii. Una dintre cele mai valoroase distincţii a fost bursa MacArthur, primită în 2002. Acest premiu, în valoare de 500.000 de dolari, la vremea respectivă, este supranumit „bursa geniilor” şi este acordat cetăţenilor americani care „dau dovadă de merite excepţionale şi promit o activitate creativă continuată şi îmbunătăţită”.

abonare newsletter