Ştiri din Transilvania

Spitalul Judeţean Sibiu, dotat cu aparatură de ultimă generaţie. Romgaz se implică în comunitate

Romgaz a alocat un milion de lei cu titlul de sprijin financiar Spitalului Clinic Județean de Urgenţă (SCJU) Sibiu pentru dotarea cu aparatură medicală performantă și pentru sprijinirea activității medicale. Suma a făcut obiectul a două contracte de sponsorizare, fiecare în valoare de 500.000 lei, pentru secţiile Terapie intensivă și Cardiologie II.

Printre aparatele de specialitate se numără şi un ecograf multidisciplinar, staționar, performant, conceput pentru examinări cardiologice performante, ale sistemului vascular, abdominal și pentru părți moi. O parte din suma alocată va fi utilizată pentru creșterea posibilităților laboratorului de cercetare în domeniul patologiei cardiace şi vasculare. Mai exact, este vorba despre cazuri de pacienți cu infarct miocardic acut sau urgențe vasculare periferice pentru care se realizează implanturi de stent.

Responsabilitate socială


Directorul general al Romgaz, Adrian Volintiru, a declarat că astfel de acţiuni pe care compania le întreprinde au ca scop creşterea calităţii vieţii comunităţii. „Una dintre cele mai eficiente căi de a partaja cu membrii comunităţii viziunea unei organizaţii este acela de a partaja cu aceasta succesele comune. De aceea am decis să sprijinim sectorul medical, alături de educaţie, cultură şi sport. Este o modalitate prin care Romgaz îşi asumă responsabilitatea socială faţă de comunitatea în care activează, faţă de membrii acesteia”, a precizat Volintiru.

Partener important


Este pentru al treilea an consecutiv când Romgaz acordă sponsorizări pentru SCJU Sibiu, după ce în 2017 au fost primiți 500.000 lei pentru achiziționarea de aparatură performantă destinată Secției de Oftalmologie și 300.000 lei pentru activitatea CVASIC, iar 2016 a fost primită o sponsorizare de 980.000 pentru dotarea spitalului cu aparatură medicală de înaltă performanță, fiind achiziționate patru ecografe moderne și un sistem performant de radiologie digitală.

„Romgaz este unul dintre cei mai importanți susținători ai activității SCJU Sibiu, un partener de încredere, mereu dispus să dea o mână de ajutor. Mulțumim pentru această sponsorizare deosebit de generoasă, gest care crește calitatea dotării materiale a spitalului și aduce în primul rând speranță pacienților care vor beneficia de servicii medicale performate în cadrul unor secții și servicii cu o adresabilitate ridicată şi o patologie complexă, pentru care este nevoie permanent de investiții. Apreciem disponibilitatea Romgaz de a răspunde mereu nevoilor imediate ale comunităţii prin sprijinul acordat în ultimii ani spitalului județean din Sibiu și sperăm că această legătură va continua și pe viitor”, a mărturisit Cornel Benchea, managerul spitalului.


ADRIAN VOLINTIRU | director general Romgaz

Cred cu tărie că o companie profitabilă nu se poate dezvolta durabil, decât dacă se implică şi contribuie la bunăstarea comunităţii în mijlocul căreia îşi desfăşoară activitatea şi îşi însuşeşte valorile acesteia“.


Dotare cu aparatură performantă în cadrul SCJU Sibiu: ATI și Cardiologie II

Conform contractului încheiat şi în urma procedurilor de achiziţie publică derulate prin intermediul SEAP au fost achiziţionate:


două ventilatoare ATI Monnal T60 de transport pacienți, în valoare totală de 200.000 lei (TVA inclus). Aparatele sunt concepute pentru asigurarea tratamentului la pat (este mobil) în orice secţie de terapie intensivă, fie în spital sau altfel de locaţie și oferă echipelor de intervenţie medicală cele mai înalte standarde de ventilare pentru pacienţi aflaţi în stare critică permițând echipelor de intervenţie medicală să adapteze tipul tratamentului în funcţie de afecţiunea pacientului

ecograf multidisciplinar MyLab X, în valoare de 121.380 lei (TVA inclus) pentru Secția Cardiologie II. Aparatul este un ecograf multidisciplinar, staționar, performant, conceput pentru examinări cardiologice performante cardiace, ale sistemului vascular, abdominal și pentru părți moi.

Pentru suma neutilizată, cifrată la 178.620 lei, SCJU Sibiu va solicita Romgaz redistribuirea acesteia pentru achiziționarea altor echipamente.

Acordarea de sprijin financiar pentru proiectul „Tratamente endovasculare în patologii arteriale și venoase stabile și acute în cadrul Laboratorului de cercetare în domeniul patologiei cardiace și vasculare la adult”

Această sponsorizare obținută în baza unui proiect de cercetare a contribuit la creșterea posibilităților laboratorului de a rezolva cazuri complexe pentru pacienții cu afecțiuni cardiovasculare din județul Sibiu, care sunt subiecți de cercetare în cadrul CVASIC. Mai exact, este vorba despre cazuri de pacienți cu infarct miocardic acut sau urgențe vasculare periferice pentru care se realizează implanturi de stent.

Ultimele Stiri
abonare newsletter