monitorulcj.ro Menu
Ştiri din Transilvania

Ambulanţe din Cluj, solicitate la un CAMPING. UN MORT şi 16 RĂNIŢI, după ce FURTUNA A DOBORÂT COPACII peste corturi.

O persoană a murit şi 16 au fost rănite, după ce duminică seară, în localitatea Bulz, judeţul Bihor, o furtună puternică a surprins un grup de turişti aflaţi într-un camping. Conform Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, au fost trimise în sprijin trei ambulanțe SMURD din cadrul ISU Cluj. O parte dintre răniţi au ajuns la Huedin.

Ambulanţe din Cluj, solicitate la un CAMPING. UN MORT şi 16 RĂNIŢI, după ce FURTUNA A DOBORÂT COPACII peste corturi.

Bilanțul tragediei cauzate de o furtună puternică în campingul din localitatea Bulz indică 17 victime, dintre care un bărbat decedat, trei dintre răniți fiind în stare gravă, conform autorităților locale.

'Dintre cele 16 persoane rănite, patru s-au prezentat cu mijloace proprii la unitatea de primiri urgențe din Huedin, trei la UPU Oradea, iar restul de nouă au fost transportate de echipajele de pompieri medicale și ale serviciului de ambulanță. La fața locului au fost prezenți 57 de pompieri militari. Planul roșu a fost sistat, victimele asistate medical, transportate la spital, iar căutările s-au finalizat', a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Crișana, cpt. Camelia Roșca, potrivit Agerpres.


Potrivit dr. Hadrian Borcea, șeful SMURD, în ce privește două persoane, din cele trei în stare gravă, ajunse la Spitalul Județean din Oradea, una dintre ele prezintă un traumatism cranian sever, iar a doua atât un traumatism cranian cât și unul toracic.

Prefectul județului Bihor, Ioan Mihaiu, a precizat că acțiunile de căutare s-au încheiat și că nu mai sunt alte victime.


'Nu mai este nimeni, turiștii care au mai rămas în camping au plecat de mult, în momentul de față se strâng echipamentele salvatorilor și se retrag echipajele ISU, ale Poliției și Jandarmilor. Au fost în total 90 de salvatori prezenți', a declarat prefectul. 

 În seara de duminică, o furtună puternică a smuls din rădăcini mai mulți plopi foarte mari care au căzut peste mașinile și corturile dintr-un camping din marginea localității Bulz. Imediat după ce a început să plouă, a căzut grindină, iar apoi s-a format o vijelie ce ar fi fost asemănătoare tornadelor. Mai mulți turiști din camping au fugit și au reușit să ajungă în casele sătenilor, alții rămânând în mașini sau în corturi. Autoritățile au instituit plan roșu de intervenție.

Etichete: bihor camping furtuna