Ştiri din Transilvania

Două cutremure s-au produs în judeţele Maramureş şi Satu Mare

Un cutremur cu magnitudinea de 3,2 grade pe scara Richter s-a produs duminică, la ora 00.14.22, în judeţul Maramureş, fiind urmat la aproximativ jumătate de minut de un alt seism, de 3,5 grade, în judeţul Satu Mare, potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP).

Cutremurul din judeţul Maramureş s-a produs la adâncimea de trei kilometri şi a avut intensitatea 3 în zona epicentrală.

Seismul din judeţul Satu Mare, cu magnitudinea de 3,5 grade pe scara Richter, s-a produs la ora 00.14.50, cu aproape 30 de secunde după cutremurul din Maramureş. Acest cutremur a avut în zona epicentrală intensitatea 4 pe scara Mercalli şi s-a produs la adâncimea de un kilometru.


Duminică, la ora 14.30, a avut loc un cutremur de 3,8 grade în Ucraina, la graniţa cu România. Seismul s-a produs la adâncimea de 4 kilometri şi a avut intensitatea 4 în zona epicentrală. Oraşele din România cele mai apropiate de epicentrul seismului sunt Sighetu Marmaţiei - judeţul Maramureş (27 de kilometri) şi Negreşti-Oaş - judeţul Satu Mare (31 de kilometri).

Alte patru cutremure, cu magnitudini între 3 şi 3,4 grade, s-au produs duminică în Ucraina, la graniţa cu România, la adâncimi între 3 şi 7 kilometri.


Sâmbătă, un cutremur cu magnitudinea de 3,4 grade pe scara Richter s-a produs în zona Vrancea, la adâncimea de 100 de kilometri.

Ultimele Stiri
abonare newsletter