monitorulcj.ro Menu
Ştiri din Transilvania

Controlor vamal din Braşov, reţinut de DNA

Un controlor vamal din Braşov a fost reţinut de procurorii DNA, fiind acuzat de luare de mită şi abuz în serviciu. Bărbatul ar fi luat, în doi ani, două şpăgi – una de 50 de lei şi una de 65 de lei. A doua oară a fost prins în flagrant şi săltat de procurorii anticorupţie.

Lucian Ovidiu Jeca are funcţia de controlor vamal principal în cadrul Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice Brașov şi este acuzat de DNA de două infracţiuni de luare de mită şi două de abuz în serviciu, relatează voceatransilvaniei.ro.

„În data de 23 aprilie 2014, inculpatul Jeca Ovidiu Lucian, în calitate de controlor vamal principal aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, i-a pretins unei persoane suma de 100 de lei pentru a nu-i percepe acesteia suma de 850 de lei, reprezentând TVA de 24%, calculat la suma de 1000 de dolari canadieni, declarată de expeditorul unui colet. În final, inculpatul Jeca Ovidiu Lucian a primit de la acea persoană suma de 50 de lei din cei 100 de lei pretinși.


Prin neîndeplinirea atribuțiilor de serviciu, inculpatul a cauzat un prejudiciu de 850 de lei bugetului de stat. La data de 19 mai 2015, inculpatul Jeca Ovidiu Lucian, în aceleași condiții, i-a pretins unei alte persoane suma de 75 de lei pentru a nu-i percepe acesteia din urmă o suma de 148 de lei, reprezentând TVA de 24% raportată la suma de 150 de dolari americani (615 lei), declarată de către destinatarul coletului.

În aceeași zi, inculpatul a fost prins în flagrant delict imediat după ce a primit de la persoana respectivă suma de 65 de lei, cauzând astfel, prin neîndeplinirea atribuțiilor de serviciu, un prejudiciu de 148 de lei bugetului de stat”, se arată într-un comunicat al DNA.

Etichete: arestat coruptie DNA