Ştiri din Transilvania

Un alpinist cu experiență din Baia Mare a căzut de la cinci metri înălțime și s-a rănit grav

Accidentul a avut loc la Baia Mare, în zona cunoscută de localnici drept „cariera Limpedea". Alpinistul a fost transportat la spital.

Autorităţile susţin că incidentul a avut loc ca urmare a faptului că alpinistul nu s-a asigurat corespunzător și nu a luat toate măsurile necesare pentru a evita o astfel de întâmplare, informează evz.ro. În urma căzăturii, alpinistul s-a lovit foarte tare la spate și a fost transportat de urgență la UPU Baia Mare.

Alpinistul care s-a accidentat se afla împreună cu un alt coleg, care a fost martor la căderea în gol a acestuia. „Pur și simplu am făcut o improvizație ca să recuperăm o buclă dintr-un traseu alăturat. Și a fost un aspect care ne-a scăpat la amândoi și s-a întâmplat ce s-a întâmplat. A căzut de la vreo 4 metri. Era conștient”, a povestit colegul său, citat de site-ul emaramures.ro


După incident, celălalt alpinist a sunat la 112 și a cerut ajutorul medicilor. „Pacientul era echilibrat hemodinamic și respirator, cu traumatism de coloană şi bazin”, a declarat doctorul Radu Onicaș de la SMURD Maramureș.

Etichete: cazatura baia mare
Ultimele Stiri
abonare newsletter