Ştiri din Transilvania

Baia Mare: O femeie de 42 de ani s-a spânzurat la locul de muncă, după ce a fost amendată de ANAF - VIDEO

O femeie a fost găsită spânzurată într-un magazin din Baia Mare. Potrivit unor surse, motivul sinuciderii ar fi legat de faptul că magazinul închiriat unde îşi vindea marfa, ar fi fost închis ca urmare a recentelor controale efectuate de inspectorii fiscali de la Antifraudă.

Femeia în vârstă în vârstă de 42 de ani era abătută în urma controalelor efectuate săptămâna trecută de ANAF, informează actualmm.ro. Sunt surse care afirmă că societatea comercială administrată de aceasta ar fi fost amendată cu suma de 10.000 de lei pentru neregulile constatae. Ba mai mult, ar fi primit telefoane şi de la o bancă pentru a-şi achita rata scadentă acum câteva zile.

Se pare că femeia, care creştea împreună cu soţul ei două fete înfiate, nu a mai rezistat psihic necazurilor care s-au abătut asupra ei. Miercuri în jurul orei 10:30, femeia s-a închis în magazinul pe care îl avea şi s-a sinucis cu o funie.


Echipajul SMURD sosit de urgenţă la faţa locului a efectuat manevre de resuscitare aproape o oră şi jumătate. Din păcate nu au putut să o readucă la viaţă. Poliţiştii au deschis un dosar de cercetare penală în acest sens. Cadavrul a fost transportat la morga Spitalului Judeţean de Urgenţă pentru efectuarea necropsiei şi stabilirii cauzei decesului.

Femeia de 42 de ani ar fi fost vizitată vineri, 27 martie, de ANAF. Martorii spun că avea spațiul comercial respectiv de aproximativ 10 ani.


„Şi-a luat bani din bancă să îşi crească şi să facă ce le trebuie şi o venit ANAF-ul şi le-o dat amendă şi le-o confiscat, că şi aceea din Constanţa chiar aşa a făcut şi nevasta nepotului meu. Îi datoare în bănci vândută şi o venit şi ANAF-ul şi i-a dat amendă să îşi ia viaţa pentru asta o făcut Ponta ce o făcut în ţara asta. Să distrugă oamenii care abia trăiesc de pe o zi pe alta”, a povestit soacra femeii.

Alexandru Cristea, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Antifraudă Fiscală a declarat că instituţia îşi exprimă regretele faţă de cele întâmplate. 


„Ne pare rău să auzim astfel de lucruri că se întâmplă. Nu avem ce să comentăm. Se poate verifica dacă s-a dat sau nu o amendă, dar aceste lucruri nu se pot face publice. Persoana juridică este cea amendată, nu persoana fizică. Noi nu luăm măsuri împotriva persoanei. Noi ne adresăm persoanelor juridice. Există şi alte posibilităţi, amenzile se pot contesta”, a declarat Alexandru Cristea pentru Adevarul.ro.

abonare newsletter