monitorulcj.ro Menu
Ştiri din Transilvania

Un copil de zece ani şi o femeie, răniţi în urma unei explozii într-un apartament

Un copil de zece ani şi o femeie au fost răniţi, sâmbătă dimineaţă, în urma unei explozii care a distrus aproape în întregime un apartament de la ultimul etaj al unui bloc din Târgu Mureş, răniţii fiind preluaţi de echipajele medicale, alături de doi vecini, care au suferit atacuri de panică.

sursa foto libertatea.ro

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Mureş, Mihai Gagyi, a declarat că explozia s-a produs la etajul al patrulea al unui bloc de pe strada Cisnădiei, din cartierul Mureşeni din Târgu Mureş, sâmbătă, cu puţin înainte de ora 9.00, deflagraţia nefiind urmată de incendiu.

"Din apartamentul unde a avut loc explozia sunt două victime, un băieţel sub zece ani, şi o femeie. Băieţelul a fost scos pe targă, femeia a ieşit pe picioarele ei. Ambii prezintă arsuri la faţă şi membre, sunt în stare stabilă. Au fost preluaţi de echipajele medicale pentru a fi transportaţi la spital, alături de alte două persoane din bloc, care au suferit atacuri de panică”, a declarat Gagyi, citat de Mediafax.


Potrivit aceleiaşi surse, toţi locatarii blocului au fost evacuaţi din apartamentele lor, locuinţa unde s-a produs explozia, a cărei cauză este în curs de stabilire, a fost distrusă aproape în totalitate.

La faţa locului au intervenit mai multe echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Mureş cu două maşini cu apă şi spumă, autospeciala CRBN, cea de transport personal şi victime multiple şi o ambulanţă de terapie intensivă, a mai spus Mihsi Gagyi.


Băiatul şi femeia răniţi în explozia dintr-un bloc din Târgu Mureş au arsuri la cap şi la mâini

Băiatul şi femeia răniţi în explozia produsă, sâmbătă dimineaţă, într-un apartament situat la ultimul etaj al unui bloc din Târgu Mureş, au arsuri la cap şi la mâini, băiatul de gradele I şi II, iar femeia de gradul III, a declarat coordonatorul SMURD Mureş, medicul Cristian Boeriu.


Potrivit coordonatorului SMURD Mureş, medicul Cristian Boeriu, cele două persoane rănite sâmbătă dimineaţă, în urma unei explozii care a distrus aproape în întregime un apartament de la ultimul etaj al unui bloc de pe strada Cisnădiei, din Târgu Mureş, au fost preluate de echipajele medicale şi duse la UPU SMURD, unde s-a stabilit că au arsuri de diverse grade la cap şi la mâini.

"Băieţelul a suferit arsuri la nivelul capului de gradele I şi II şi la membrele superioare pe suprafaţă mică, de gradul I, pe mici porţiuni. Femeia prezintă arsuri tot la nivelul capului şi al mâinilor, mai grave, de gradul III, de la încheietura mâinii în jos, deci mâinile şi podul palmei, posibil şi arsuri ale căilor aeriene”, a spus Boeriu, precizând că ambii sunt în stare stabilă.


Întrebat dacă răniţii ar putea fi transportaţi la Spitalul de Arşi din Bucureşti, Boeriu a spus că băieţelul nu prezintă o situaţie deosebită, dar în cazul femeii s-ar putea pune această problemă.

Etichete: arsuri echipaj smurd