Ştiri din Transilvania

Şefi din IPJ Bistriţa-Năsăud au ascuns accidente în care erau implicaţi angajaţi ai MAI

Şefi din IPJ Bistriţa-Năsăud sunt acuzaţi de procurori că au ascuns accidente rutiere grave, în care erau implicaţi angajaţi ai MAI, determinând mai mulţi primari să elibereze documente false care să ateste că drumurile pe care s-au produs accidentele respective erau închise circulaţiei rutiere.

Şefi din IPJ Bistriţa-Năsăud au ascuns accidente în care erau implicaţi angajaţi ai MAI Şefi din IPJ Bistriţa-Năsăud au ascuns accidente în care erau implicaţi angajaţi ai MAI

Potrivit motivării Tribunalului Cluj, inspectorul şef al Poliţiei Bistriţa-Năsăud, Ioan Ovidiu Mureșan, şeful Serviciului Rutier, Roberto Hasnăş, şi cel al Poliţiei Năsăud, Leon Cloşcă, au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile după ce judecătorul a analizat referatul în care judecătorii DNA au descris mai multe fapte de abuz în serviciu pe care cei trei le-ar fi săvârşit, unele dintre acestea fiind ascunderea unor accidente rutiere grave, poliţiştii obligând mai mulţi primari să elibereze documente false care să ateste că drumurile pe care s-au produs accidentele rutiere sunt închise circulaţiei, deşi acestea erau drumuri publice.

Potrivit Mediafax, un astfel de accident este cel petrecut în data de 29 septembrie, arată judecătorii în motivare, pe un drum public din localitatea bistriţeană Nimigea, accident pe care Roberto Hasnăş, şeful Poliţiei Rutiere Bistriţa-Năsăud l-a aflat de la subordonaţii săi, pe care i-a obligat să îşi încalce atribuţiile de serviciu.


Situaţia se repetă în 5 octombrie, când s-a petrecut un alt accident rutier în comuna Nimigea şi când inspectorul principal Cloşcă Leon Anton, şeful Poliţiei oraşului Năsăud, ordonă unui subordonat să falsifice menţiunile din buletinul de eveniment şi să consemneze că drumul respectiv nu ar fi deschis circulaţiei publice.

"Hasnăş Roberto Emil a cunoscut situaţia reală de fapt şi, în loc să-şi exercite atribuţiile de serviciu, legate de constatarea şi raportarea accidentelor rutiere, i-a solicitat lui Cloşcă Leon Anton să obţină de la primărie un act care să ateste că drumul ar fi închis, pentru a fi depus la dosar", se mai arată în motivare.


Un alt caz asemănător s-a petrecut în 12 octombrie, arată judecătorii în motivare, când s-a produs un accident de circulaţie pe raza localităţii Lunca Leşului, rezultând decesul victimei, care s-a răsturnat cu o maşină de teren în pârâul Leşu şi a murit pe loc.

Ofiţerii din conducerea IPJ Bistriţa Năsăud au convenit să acţioneze pentru a nu raporta evenimentul respectiv ca fiind accident rutier cu victimă.


Şeful Poliţiei Judeţene Bistriţa-Năsăud, Ioan Ovidiu Mureşan, şeful Poliţiei Rutiere, Roberto Hasnăş, şi şeful Poliţiei Năsăud, Leon Anton Cloşcă, reţinuţi pentru abuz în serviciu, au fost arestaţi preventiv, marţi seară, pe 30 de zile, de către magistraţii Tribunalului Cluj.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, marţi, de DNA, şeful Poliţiei Judeţene Bistriţa-Năsăud, Ioan Ovidiu Mureşan, este acuzat de 14 acte de abuz în serviciu în schimbul obţinerii de foloase necuvenite, săvârşite în perioada iunie-noiembrie 2014, unele dintre acestea fiind comise în colaborare cu şeful Poliţiei Rutiere Bistriţa-Năsăud, Roberto Emil Hasnăş, şi cu şeful Poliţiei Năsăud, Leon Anton Cloşcă.

Ultimele Stiri
abonare newsletter