Ştiri din Transilvania

Maramureşul, inclus între cele mai frumoase 20 de destinaţii de vizitat în 2015

Maramureşul a fost inclus între cele mai frumoase 20 de destinaţii de vizitat în 2015, recomandate de revista americană National Geographic Traveler.

sursa foto: facebook.com sursa foto: facebook.com

National Geographic Traveler a realizat recent un Top 20 al celor mai frumoase locuri de vizitat în noul an, în care este prezentată şi o destinaţie turistică din România, respectiv Maramureş, potrivit travel.nationalgeographic.com.

Regiunea Maramureşului este caracterizată de National Geographic Traveler drept "Neînfricata lume veche".


În istoricul ţinut al Maramureşului continuă să fie practicate tradiţii milenare, uitate de mult timp în Europa. "Vacilor mele nu le place iarba care este tăiată cu cositoarea. Preferă gustul curat al ierbii tăiate cu coasa", a declarat Ion Pop, din comuna maramureşeană Botiza, citat de National Geographic Traveler.

"Splendoarea nu se regăseşte numai în iarbă", comentează National Geographic Traveler, parafrazând titlul celebrului film "Splendoare în iarbă".


Precizând că este situat în nord-vestul României, cunoscuta revistă de călătorii insistă asupra faptului că viaţa în Maramureş continuă să fie trăită în funcţie de anotimpuri, vreme şi tradiţii, informează Mediafax.

Ultimele Stiri
abonare newsletter