Ştiri din Transilvania

Protest PRO-AUTONOMIE, organizat de PCM la Sfântu Gheorghe

Partidul Civic Maghiar (PCM) organizează sâmbătă la Sfântu Gheorghe o manifestare pro-autonomie, la care, potrivit organizatorilor, sunt așteptate în jur de 2.000 de persoane.

IPJ Covasna a avizat favorabil cererea partidului de a organiza acest eveniment. „Am primit o solicitare din partea conducerii PCM Covasna cu privire la organizarea unei manifestări pe data de 29 noiembrie în Piața Libertății din Sfântu Gheorghe. Ne-au cerut avizul, iar noi l-am acordat. La eveniment sunt așteptate 2.000 de persoane” – a declarat șeful IPJ Covasna, Ion Popa, informează covasnamedia.ro.

Președintele PCM Covasna, Kulcsár-Terza József, spune că evenimentul se dorește a fi unul apolitic, scopul manifestaţiei fiind de a cere autorităţilor statului român respectarea Proclamaţiei de la Alba Iulia din 1918, prin care maghiarilor li s-a promis autonomie.


Ideea acestei manifestări s-a născut în primăvară, când PCM a vrut să organizeze evenimentul pe data de 1 Decembrie, și a solicitat pentru acest lucru o autorizație de la Primăria Sfântu Gheorghe.

Primarul Antal Árpád a respins însă cererea spunând că data este inoportună.

Ultimele Stiri
abonare newsletter