Ştiri din Transilvania

Cum a fost sărbătorit halloween-ul în Castelul Contelui Dracula

Peste 60 de draculiști din toată lumea și-au dat aseară întâlnire în cea mai de temută locație pentru a petrece noaptea de Halloween – în castelul contelui Dracula, ascuns în Borgo Pas (pasul Tihuța). An de an, iubitorii legendelor cu vampiri refac traseul avocatului din romanul Dracula și ajung în noaptea de 31 octombrie în castelul contelui.

Majoritatea celor veniți de peste mări și țări să își petreacă temuta noapte de Halloween în castelul lui Dracula, așa cum este decris el în cartea celebrului Bram Stoker, sunt americani, la prima experiență de acest gen, relatează bistriteanul.ro.

Draculiștii din toate colțurile Americii, din Rusia și Australia, au ajuns pe aeroportul din București în urmă cu câteva zile și au refăcut traseul avocatul Jonnatan Harker, așa cum este descris el în Romanul Dracula. Ei au avut parte de o vacanță plină de aventură în România, care a început la București, a continuat apoi la Brașov și Bran iar, cu o seară înainte de noaptea de Halloween, au asistat la Sighișoara, la procesul vrăjitoarei.


La castelui lui Dracula din Pasul Tihuța oaspeții au avut parte de o noapte de pomină, care a început cu o vizită în catacombele castelui unde contele a amenajat un adevărat tunel al groazei, plin de oase, păianjeni și lilieci.

Pentru a-și mai reveni după spaima pe care au tras-o în tunelul groazei, oaspeții au fost serviți cu celebrul elixir al contelui Dracula și, însoțiți de doi lăutari, au început petrecerea la un foc de tabără unde și-au putut prăji singuri, la jar, frigăruile de vârcolac.


Aproape de miezul nopții invitații au mutat distracția în crama castelului unde bucătarii contelui le-au pregăit cele mai inedite mâncăruri – aripi de liliac cu sos de hrean și sânge și un cotlet Dracula care se mănâncă numai la castel.

Printre draculiștii care au venit în România în căutarea aventurii și a lui Dracula se numără și o rusoaică, profesoară de engleză la Moscova, care iubește această sărbătoare și această tradiție și care vine aici an de an încă din 2006.


Ekaterina Bulei nu ratează în niciun an petrecerea din noaptea de Halloween de la castelul lui Dracula din Pasul Tihuța și, chiar dacă vine singură, în Rusia neexistând această sărbătoare, și-a propus să ajungă și la anul în această locație.

„Vin din 2006 aici pentru că este cel mai bun loc de a petrece Halloween-ul. În Rusia nu e sărbătorit... Aici ai parte de relaxare, libertate, conectare cu ceva misterios... Am în plan să vin și anul următor”, a povestit Ekaterina Bulei.


Pentru sejurul de șapte zile din România, draculiștii au scos din buzunare aproximativ 1200 de euro, execursia fiind una de lux, cu cazări la hotele de 4 și 5 stele, dar plină de aventuri și surprize.

abonare newsletter