Ştiri din Transilvania

MM: Peste 17.000 de pachete de ţigări, confiscate de poliţiştii de frontieră - VIDEO

17.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 157.700 lei, ce urmau să ajungă pe piața neagră au fost confiscate de poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Sighetu Marmației, în perioada 24 la 25 octombrie, în urma unei acţiuni pe linia combaterii contrabandei cu țigări.

Astfel,vineri, 24 octombrie, în jurul orei 21.00, lucrătorii din cadrul sectorului au interceptat şi oprit pentru control, pe raza localităţii Bistra, jud. Maramureș, un autoturism, marca Mercedes, condus de Dănuț M., de 38 ani, domiciliat pe raza județului Maramureș. La controlul efectuat asupra mașinii, poliţiştii de frontieră au observat pe bancheta din spate și în portbagaj mai multe colete ce conțineau țigări, fapt pentru care mașina și persoana în cauză au fost conduse la sediul sectorului, în vederea efectuării unui control amănunțit.Cu această ocazie, au fost descoperite 10 baxuri ce conțineau cantitatea de 4.980 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, pentru care bărbatul nu deținea niciun document de proveniență. Ţigările, în valoare de peste 44.000 lei, au fost confiscate, scrie Actual Maramureş.


Tot în cadrul acțiunilor, lucrătorii din cadrul Sectorului PF Valea Vișeului, au observat vineri 24 octombrei, în jurul orei 23.00, pe raza localității Bistra, mai multe persoane care se îndreptau spre interiorul țării transportând colete voluminoase şi care, la vederea poliţiştilor au abandonat maşina cu care se deplasau şi au fugit de la faţa locului. La scurt timp au fost identificate și reținute patru persoane, acestea se ascundeau într-un imobil din apropiere. La cercetarea terenului au fost descoperite 14 colete voluminoase care conțineau cantitatea de 6.980 pachete cu țigări de proveniență ucraineană în valoare de 61.700 lei.

De asemenea, sâmbătă dimineaţa, 25 octombrie, în jurul orei 6.00, lucrătorii din cadrul aceluiași sector au oprit pentru control, pe raza localităţii Petrova, jud. Maramureș, un alt autoturism, marca Volkswagen, condus de Marian C., de 35 ani, domiciliat pe raza județului Maramureș. În urma controlului efectuat asupra mașinii, poliţiştii de frontieră au observat în locașuri special amenajate în praguri și în portiere mai multe pachete cu țigări. Astfel, autoturismul și persoana în cauză au fost conduse la sediul sectorului în vederea efectuării unui control amănunțit. Cu această ocazie, au fost descoperite în ușile și pragurile mașinii cantitatea de 880 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 7.800 lei.


La nivelul ITPF Sighetu Marmației au mai fost descoperite și confiscate 4.420 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 44.200 lei. 

abonare newsletter