Ştiri din Transilvania

O fetiţă şi un bărbat au fost grav răniţi de o maşină condusă de un şofer rupt de beat

O copilă de doar patru anişori şi naşul ei, un bărbat de 32 de ani, au ajuns aseară în stare foarte gravă la spital după ce au fost loviţi de o maşină. Accidentul s-a petrecut în localitatea Tiha Bârgăului, iar şoferul vinovat era sub influenta băuturilor alcoolice.

Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, informează Bistriteanul.ro.

Martorii accidentului povestesc că micuţa de patru ani mergea împreună cu naşii ei la magazin şi că la un moment dat un şofer neatent i-ar fi lovit în plin pe copilă şi pe bărbatul care o ţinea de mână.


„Este vorba despre un şofer de 38 de ani din localitatea Bistriţa-Bârgăului care mergea pe direcţia Bistriţa - Vatra Dornei şi care la un moment dat a efectuat o depăşire neregulamentară. Şoferul a surprins şi accidentat o fetiţă de patru ani din Tiha Bârgăului şi un bărbat de 32 de ani din Prundu Bârgăului care circulau regulamentar în calitate de pietoni. Autoturismul implicat în accident a fost oprit abia după 200 de metri, unde şoferul a fost identificat de poliţişti", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud, Virginia Roşca.

În urma accidentului cei doi pietoni au fost grav răniţi, ei suferind mai multe fracturi. Copila de patru ani a fost dusă la o clinică de specialitate din Cluj.


În ceea ce îl priveşte pe şofer, după ce a fost testat cu aparatul etilotest, poliţiştii au aflat că omul avea o alcoolemie de 1,17 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore şi urmează să fie prezentat în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă. El este acuzat de săvârşirea infracţiunilor de conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea poliţiştilor.

Ultimele Stiri
abonare newsletter