Ştiri din Transilvania

AB: Albaiulian, MONITORIZAT de DSP Alba pentru EBOLA după ce s-a întrors din Sierra Leone

Un bărbat din Alba Iulia, care care lucrează în Sierra Leone, și s-a întors acasa pentu a-și vedea familia este monitorizat la domiciliu de DSP Alba pentru a se asigura că acesta nu a contactat Ebola.

Potrivit directorului DSP Alba, Horea Timiş, monitorizarea presupune verificarea temperaturii din două în două zile, perioada de incubaţie a virusului fiind de 21 de zile. Acesta a precizat că bărbatul poate lua contact cu membrii familiei şi alte persoane din exterior. Timiș spune că este respectat protocolul de protecție a populației în cazul cetățeanului respectiv.

Bărbatul lucrează în Sierra Leone, la una din firmele omului de afaceri Frank Timiş. Acesta vine periodic acasă, în Alba Iulia, iar în urmă cu câteva zile a revenit în România. Din acea zi a început şi monitorizarea lui de către DSP Alba. Potrivit Ministerului Sănătăţii, fiecare călător care ajunge în România din Africa este luat în evidenţă de autorităţi când intră în ţară, pentru a i se evalua starea de sănătate.


„Li se verifică temperatura şi sunt monitorizaţi 21 de zile. (…) Toţi cei care au intrat în România până acum (veniţi din Africa – n.r.) sunt monitorizaţi de DPS, starea de sănătate fiindu-le evaluată la fiecare două zile”, a spus Nicolae Bănicioiu.

Potrivit reprezentanţilor Ministerului Sănătăţii, aproape 20 de persoane venite din Africa în România sunt, în prezent, sub monitorizare.

Etichete: ebola
Ultimele Stiri
abonare newsletter