Ştiri din Transilvania

Lucrări în grafic la reabilitarea podului peste Arieș

Municipalitatea turdeană a transmis o informare potrivită căreia, lucrările de reabilitare la podul peste râul Arieș ar fi în grafic.

Ginel Călugăr de la Direcția Tehnică a Primăriei Turda spune că până acum s-a turnat fundaţia la pila podului de pe mal drept al râului Arieş.

Sunt în curs de execuţie zidurile de sprijin (100 ml executaţi) şi turnarea betonului pe fundul albiei de pe malul drept al râului Arieş – (800 mp executaţi). De asemenea, s-a executat betonarea la suprastructura podului în procent de 60%, inclusiv infrastructura pentru trotuare


Lucrările de consolidare a podului peste Arieș din zona sensului giratoriu de la Turda au atras însă după sine restricții de circulație.

Traficul greu a fost dirijat pe strada 22 Decembrie 1989 (din sens giratoriu Ceramica), respectiv pe str. Alba Iulia (din sens giratoriu Piata Romana) spre și dinspre autostrada A3.


Podul prezintă degradări care pun în pericol exploatarea, astfel că se impune necesitatea reabilitării acestuia în vederea asigurării siguranţei celor care-l tranzitează.

abonare newsletter