Ştiri din Transilvania

BN: Un copil de trei ani şi jumătate a murit după ce a fost luat de o viitură

Un copil în vârstă de trei ani şi jumătate din judeţul Bistriţa-Năsăud a murit, duminică seară, după ce a fost luat de o viitură formată pe un pârâu pe care minorul voia să-l traverseze.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud, Marius Rus, a declarat, pentru Mediafax, că dispariţia copilului a fost anunţată duminică seară, mai mulţi voluntari pornind în căutarea lui până la sosirea echipajelor de urgenţă.

"Din informaţiile pe care le-am primit din zonă, copilul traversa un pârâu care în mod obişnuit avea debit scăzut, dar pe care s-a format o viitură. A fost luat de ape, căutat de voluntari care l-au găsit după circa 20 de minute, inconştient. La faţa locului a ajuns un echipaj de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă", a spus Marius Rus.


Medicul Călin Ganea de la SAJ Bistriţa-Năsăud a declarat la rândul său că un echipaj medical de la staţia Teaca a ajuns primul la faţa locului.

"Echipajul de la Teaca a găsit copilul de trei ani şi jumătate înecat şi în şoc hipotermic. A început manevrele de resuscitare. Echipajul cu medic care a mers de la Bistriţa a continuat aceste manevre mai bine de o oră, dar fără success. Din păcate, copilul a decedat”, a spus Călin Ganea.


Inspectoratul Judeţean de Poliţie va face o anchetă pentru a stabili cauzele şi circumstanţele care au dus la moartea copilului.

Hidrologii au instituit cod galben de inundaţii pe mai multe râuri din judeţele Maramureş şi Bistriţa-Năsăud, unde de duminică seară până luni dimineaţă s-ar putea produce creşteri rapide de debite şi niveluri, peste cotele de atenţie

Ultimele Stiri
abonare newsletter